hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert – A MÖSZ edzőképzés első állomása megvolt, de további események követik a sort

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség fontos fejlesztéseket hajt végre a közeljövőben, amelyek hosszabbtávon nagyobb eredményességet biztosíthat a sportágunk számára, elsősorban az edzőképzést, és az utánpótlás nevelést fejlesztve. Bertók Róbert szövetségi kapitány ezeket az információkat osztotta meg a magyar bokszközösséggel, és az első edzőképzést követően egy előremutató nyilatkozatban mutatta be a fejlesztések alapjait.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség első állomása a fejlesztési útvonalon a szombati online edzőképzés volt, amelyet majd több hasonló esemény fog követni a tervek szerint. Az olasz Raffaele Bergamasco volt az első külföldi szakember, aki a magyar edzőknek képzést tartott szombaton. Bergamasco korábban sok sikert ért el az olasz, valamint az indiai válogatottal, világbajnokokat és olimpiai érmeseket nevelt. A 98. felnőtt férfi országos bajnokságra jövő héten kerül sor, így az év vége is mozgalmas a magyar bokszéletben.

„Elindult az edzőképzés fejlesztés a magyar ökölvívásban, amely során folyamatosan monitoringozzuk, mely területek azok, amelyekben elmaradásunk van a világhoz és a nemzetközi viszonyokhoz képest, és melyek azok, amelyekben előre tudunk lépni. Mind az utánpótlás nevelés, mind az edzőképzés területén soha nem érezhetjük azt, hogy végére értünk a munkának. Mindenkinek folyamatosan fejlődnie kell a sportágban, igényesnek kell lennünk.

Egy edző joggal várja el a tanítványától, hogy fejlődjön, csiszolja képességeit, így ugyanennek az edzőnek önmagával szemben is ezt meg kell tennie. Szövetségi kapitányként ugyanezt az elvet vallom. Minden edzőnek folyamatosan fejlődnie kell, és bár kiálló edzők dolgoznak itthon, hiszek abban, hogy a magyar edzők is ugyanezt gondolják.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek bemutattam egy edzőképzési tervet kreditrendszerrel, amelyet az elnökség jóvá is hagyott. Ezt az edzőképzést kezdtük el kézen fogva a Magyar Edzők Társaságával, és szerződést közöttünk a Testnevelési Egyetemmel is, ahonnan komoly szakemberek nyújtanak majd segítséget. A következő évben tudjuk majd kiteljesíteni az edzőképzésünket, hiszen a Covid-19 az elmúlt időszakot erősen érintette. Bízom benne, hogy hasznos lesz, és hosszútávon eredményt fog hozni.

Sok olyan döntést kell meghoznom, és terveket kell készítenem szövetségi kapitányként, amelyeket Dr. Bajkai István elnök úr, valamint a MÖSZ elnökségi tagjainak támogatása nélkül nem lenne lehetséges. Ezek a lépések mindenki részéről erőfeszítéseket igényelnek, hogy maga a szervezet fejlődni tudjon, ahhoz félre kell tennünk egyéni dolgainkat, közös lépésekre van szükségünk, együtt.

A sportolóink jelentős erőfeszítéseket tesznek a siker érdekében, közepes erőbedobással nem lehet eredményt elérni, és ez ugyanez igaz a szervezeti felépítésünkre is. Örülök, hogy elnök úr, és az elnökség is a szakmai fejlődés mellett van, és egy olyan úton indultunk el, ahol a tervek nemcsak a papíron léteznek, hanem a tettek mezejére lépve elkezdtük ezeket a szakmai dolgokat megvalósítani.

Újdonságnak számított, hogy külföldi előadónk volt a szombati edzőképzésen, amely gyakorlatot állandósítani szeretnénk a jövőben. Minden további edzőképzésre tervezünk más-más külföldi szakembert előadóként meghívni, mert a világ bármilyen részéről is érkezzenek, más-más szakmai értéket képviselnek, és más megközelítést alkalmaznak. Minél több információt szívunk magunkba, annál jobbak leszünk mi magunk is.

Azon is elkezdtünk dolgozni, hogy kiváló edzőink újabb lehetőségeket kapjanak majd a fejlődésre, mind hazai, mind külföldi szakemberekkel való együttműködést követően. Reményeim szerint már Párizsban, de még inkább Los Angeles-ben egy új korszak köszönt be a magyar ökölvívóéletben. A 2022. évben végre egy teljes évet kezdhetünk meg, és bízom benne, hogy minden téren rengeteg szakmai tapasztalatot tudunk szerezni a versenyzőinkkel, és az az edzőinkkel is. Az év első hónapjában az edzői társadalom elé fogom tárni a párizsi olimpiáig tartó szakmai stratégiai tervet.” mutatott a jövőbe Bertók Róbert szövetségi kapitány a hazai edzőképzéssel kapcsolatban az első állomást követően.

Közelgő események