hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Cservenka Róbert – Régen voltam felkészülve így egy magyar bajnokságra, mint most

Cservenka Róbert négy évvel ezelőtt az ifjúsági Európa-bajnokságon már bizonyította nagy ütőerejét, ott a legjobb nyolcig menetelt. Felnőtt versenyzőként egyik legnagyobb sikerét a 2019-es Bocskai emlékversenyen érte el Debrecenben, amelyen magasan jegyzett ellenfelekkel szemben harcolta ki a végső sikert.

Cservenka Robi szerepelt U22-es Európa-bajnokágokon 2019-ben, valamint idén is, és mindkét alkalommal győzelemmel kezdte az eseményeket. A 22 éves versenyző nagyon készült a belgrádi világbajnokságon résztvevő Mester Soma elleni küzdelemre, a visszavágóra, de ellenfele kézsérülést szenvedett.

„A sérülés sajnos minden felnőtt magyar bajnokság előtt megtalál engem, és ez most is így alakult. Elvágtam a kezem két és fél héttel ezelőtt, és varrni kellett, de hála Istennek ez nem hátráltatott a felkészülésben. Úgy érzem, ennek ellenére minden rendben ment, és eléggé jó felkészülésen vagyok túl.

Voltam fent a Madárfészekben is kesztyűzni, az az egy hét remekül sikerült, nagyon eredményes, pörgős edzéseken vettem részt. Tudom, hogy képes vagyok kihozni magamból a maximumot ezen a magyar bajnokságon.

A súlyomban minden egyes indulót ellenfélnek tartok, hiszen bárki képes lehet meglepetést okozni a magyar bajnokságon. Titkon azt reméltem, hogy Mester Somával fogom a döntőt vívni az országos bajnokságon. Régen voltam így felkészülve egy magyar versenyre.

Nagyon várom a rajtot, úgy érzem, ez egy remek verseny lesz, és természetesen a célom az aranyérem,” nyilatkozta Cservenka Róbert, aki mindent megtett annak érdekében, hogy a csúcsra érjen Győrött.

Közelgő események