hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont csapata a román serdülő bajnokságon is két aranyéremmel zárt

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont csapata újabb sikereket könyvelhetett el, a román serdülő bajnokságon két aranyérmet szerzett a fiatal egyesület. Az erdélyi csapat Magyarországon a Felcsúti Ökölvívó Sport Klub színeiben szerepelhet, mint hazánkban bejegyzett egyesület, és idén mindkét országban letették a névjegyüket.

Benedek Péter és Mailát András megnyerte ebben az évben az Utánpótlás Magyar Kupát, valamint a serdülő magyar bajnokságot it. Mindketten a román serdülő bajnokságon is aranyéremmel térhettek haza, így jelenleg mind Magyarországon, mind Romániában nemzeti bajnokok, és ranglistavezetők.

Benedek Péter Cristian Antonio Bucur ellen győzött a 44kg-osok döntőjében, míg Mailát András Antonio Gabriel Iordache legyőzésével lett a 60kg román nemzeti bajnoka. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont vezetőedzője, Huszár Árpád a bajnokságon elért eredményeikről, a felkészülésükről, és a két győztes versenyzőről nyilatkozott a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek.

Ahogyan véget ért a Serdülő Magyar Országos Bajnokság, pár nap pihenőt követően, ismét teljes gőzzel folytattuk a munkát. A Román Serdülő Országos Bajnokságot megelőzően, egy 10 napos edzőtáborban vettek részt a gyerekek, ahol napi két edzésük volt.

A verseny Braila városában került megrendezésre, ahol csak és kizárólag a serdülő férfi korosztály versenyzői léptek ringbe, illetve az első két versenynapon az U22-es ökölvívók is bokszoltak. Jó hangulatú verseny volt, jól felkészült versenyzőkkel mutatkoztak be a csapatok.

Olyan első éves serdülő gyerekeket is vittünk magunkkal, akik életük első mérkőzését bokszolták. Számukra a sorsolás nem volt a legkedvezőbb, mivel országos bajnokokkal, válogatott bokszolókkal és Európa-bajnokságon szerepelt sportolókkal mérkőztek meg már az első körben. Közülük mindannyian végig bokszolták a három menetet, páran szoros mérkőzéseket is vívtak a rutinosabbak ellen.

Akárcsak Egerben, itt is találkoztunk jól felkészült, tehetséges ökölvívókkal. Mivel a bajnokságra 191 sportoló nevezett, így egyes súlycsoportokban még a 16 közé jutásért is meg kellett mérkőzni.

Bajnokunk, Benedek Péter egy környékbeli faluból jár fel minden nap edzésre. Ő elvált szülők gyermeke, az édesapjával, testvéreivel és nevelő anyjával él. 10 éves korában csatlakozott csapatunkhoz, nagyon szófogadó és példaértékű sportoló.

Mailát András, Böjte Csaba testvér otthonában nevelkedik és közel három éve van velünk. Akkor még egy 155 centi magas és 78 kilós gyermek volt. Azóta, hiányzások nélkül becsülettel és lelkiismeretesen végzi a dolgát, így lett a 60kg bajnoka. Péter és András is, kifogások nélkül végzik el a kemény munkát. Mindkét sportoló tisztában van a céljaival és a jövőbeli terveivel is.

A 2022-es évre nézve, azokat a gyerekeket szeretnénk beiktatni a versenyrendszerbe, akikkel már jelenleg is folyik a munka, viszont még nem érték el a versenyképes korhatárt. Emellett célunk, hogy a már leigazolt sportolóink, minél több nemzetközi megmérettetésen tudjanak részt venni,” nyilatkozta Huszár Árpád a román serdülő bajnokságot követően.

Közelgő események