hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Baracsi Dániel, Kiss Levente, és Fehér Koppány is magabiztos győzelmekkel jutott a legjobb négy közé az Ob-n

Tizenkilenc pár küzdelmeire került sor a 98. férfi felnőtt országos bajnokság második versenynapján, Győrött. Az 57kg-ban, és a 63,5kg-ban a győztesek a döntőkbe jutottak, míg a magasabb súlyokban még a negyeddöntők zajlottak. A fiatal generáció tagjai közül Kiss Levente, Baracsi Dániel és Fehér Koppány is gyors győzelmeket aratott a második napon, és mindhárman már biztosan érmesek.

A Papp László nevét viselő felnőtt férfi országos bajnokságon sérülések miatt vannak hiányzók, de a válogatott keret többsége részt vesz az eseményen, amely a 2022-es kiemelt nemzetközi események egyik első állomása. A bajnokság rendezője a Győri Gladiátor Sportegyesület, valamint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, helyszíne pedig az Olimpiai Sportpark.

A küzdelmek a 48kg-ban, 51kg-ban, 54kg-ban, 57kg-ban, 60kg-ban, 63,5kg-ban, 67kg-ban, 71kg-ban, 75kg-ban, 80kg-ban 86kg-ban, 92kg-ban, és a +92kg-ban zajlanak majd. A cirkálósúly (86kg) korábban egyetlen alkalommal sem szerepelt a magyar bajnokság programjában, Győrött ez a kategória is debütál.

A nap mérkőzése

A 22 éves pécsi Cservenka Róbert 2017-ben az ifjúsági Európa-bajnokságon elért ötödik helyezésével a nemzetközi mezőnyben is letette a névjegyét már több, mint négy évvel ezelőtt. Az idei U22-es Európa-bajnokságon is szereplő Cservenka a középsúly (75kg) aranyérmére tör Győrött, ahol Mester Soma távollétében Oroyovwe Isaac tűnik a legnagyobb ellenfelének. A pécsi ökölvívó Baranyai József ellen egy remek iramú összecsapást vívott a negyeddöntőben, és tiszta találatai egyhangú pontozásos győzelmet hozott számára.

A nap rövid összefoglalója

A Budapesti Honvéd 22 esztendős versenyzője Bundovics István lefogyasztott az 57 kilósok közé, és energikus bokszot bemutatva magabiztos sikert aratott. Bundovics a Vasas-Süllőst képviselő Tóth-Szabó Vilmos ellen a harmadik menetben döntő fölényes győzelmet aratott, és a döntőbe jutott. Az Ukrajnában született Bundovics a fináléban a 18 esztendős Rózsavölgyi Márk ellen léphet ringbe, aki Balog Márkot múlta felül a második elődöntőben.

A magyar válogatott egyik legjobbja, a nyíregyházi Bocskai-győztes Kovács Ricsi is döntőbe jutott, de mérkőzés nélkül, ellenfele, Budai Nataniel nem tudott ringbe lépni a második versenynapon. A 24 éves Kovács Ricsi a döntőben az egri Danyi Dániel ellen szerezheti meg következő magyar bajnoki címét majd szombaton. A 21 éves Danyi egyhangú pontozással múlta felül Birkés Árpádot, aki az első nap egyik nagy meglepetését okozta.

Az újpesti Kozák László a következő magyar bajnoki címére hajt, ezúttal a kisváltósúlyban (71kg) szeretne aranyérmet szerezni. A 23 esztendős ökölvívó végig bokszolta a három menetet Pohl Balázs ellen, de technikai fölénye és rutinja magabiztos pontozásos sikert ért a negyeddöntőben. Következő ellenfele Major Milán lesz, de a legjobb négy közé jutott a győri Gerzsenyi István, valamint Sarcia Nicola is.

A nehézsúlyban (92kg) Baracsi Dániel már első mérkőzésén bemutatta, hogy mennyit erősödött, és döntő fölénnyel múlta felül a csepeli Anselment Adriánt. Az ifi Vb-bronzérmes Kiss Levente visszatért a szupernehézsúlyba (+92kg), és gyors győzelmet aratott Tóth Gábor ellen, amely az első lépés volt a címvédés felé. Anselment Tizián, Fehér Koppány, és Felföldi László is magabiztosan jutott be a legjobb négy közé.

A szövetségi kapitány napi értékelése

„A mai napon tizenkilenc pár lépett szorítóba, amelyből végül tizenhét küzdelem lett, ugyanis sem Kovács Ricsi, sem pedig Gerzsenyi István ellenfele nem állt ki. Szomorú hír számomra, hogy még nem láthattam eddig őket a magyar bajnokságon. A válogatott keret tagjai közül Bundovics Pisti, Danyi Dani, Kozák Laci és Cservenka Robi is ringbe lépett a középsúlyig. Hozták azt a szintet, amely elvárható tőlük, de nem láttam tőlük kiemelkedő teljesítményt, vagy kirobbanó formát a mai napon. Oroyovwe Isaac is nyerni tudott, gyors feladásra késztette ellenfelét, de Bundovics meccse sem ment ma végig.

A nagyobb súlyúak közül Baracsi Danit, Kiss Levit és Fehér Koppányt emelném ki, mindhárman dinamikusan, és jól bokszoltak a mai napon. Baracsi Dani már az első menetben feladásra kényszerítette ellenfelét, hozta a saját bokszát, és ez tetszett is. Kiss Levi egy balhoroggal komolyabb sérülést okozott ellenfelének, így rövid ideig láthattuk bokszolni. Fehér Koppány dinamikusan bokszolt, első menetes döntő fölényes győzelmet aratott. Mindhárman nagyon meggyőző teljesítményt nyújtottak. Nagyon várom a holnapot, hiszen végre presztízscsaták is lesznek, az 54kg-ban izgalmas csatákra számítok,” nyilatkozta a második versenynapot követően Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Az OB harmadik versenynapja

Újabb tizenkilenc pár izgalmas küzdelmeire kerül sor a harmadik versenynapon Győrött, ahol az elődöntők zajlanak majd pénteken. A 13 súlycsoport közül az 51kg, az 54kg, a 60kg, a 67kg, a 71kg, a 75kg, a 80kg, a 86kg, a 92kg és a +92kg-ban még versenyben lévők a döntős helyekért lépnek ringbe.

Közelgő események