hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy csatákat, és meglepetéseket is hoztak a felnőtt országos bajnokság elődöntői

Az elődöntők már bizony komoly izgalmakat hoztak a 98. férfi felnőtt országos bajnokság harmadik versenynapján, Győrött, ahol ismét tizenkilenc pár küzdelmeire került sor. Az elődöntős napon többen remek teljesítményt nyújtottak, és nagy csatákra került sor az 54kg-ban, valamint a szupernehézsúlyúak között is.

A nap meglepetését Bernáth Laci okozta, a sokkal esélyesebb Csóka Nándor ellen, az Olimpiai Sportparkban élete győzelmét hozta. Bertók Róbert szövetségi kapitány különösen elégedett volt Virbán Gábor, Bernáth Laci, Veres Roland, Cservenka Róbert, Kovács Pál, Kiss Levente, valamint Fehér Koppány teljesítményével.

A Papp László nevét viselő felnőtt férfi országos bajnokság rendezője a Győri Gladiátor Sportegyesület, valamint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A küzdelmek a 48kg-ban, 51kg-ban, 54kg-ban, 57kg-ban, 60kg-ban, 63,5kg-ban, 67kg-ban, 71kg-ban, 75kg-ban, 80kg-ban 86kg-ban, 92kg-ban, és a +92kg-ban zajlanak majd. A cirkálósúly (86kg) első bajnokát szombaton avatják Győrött, Tallósi Péter, és Beri Kevin párharcán dől el a cím sorsa.

A nap mérkőzése

Kovács Pál ebben az esztendőben sokat fejlődött, több nemzetközi tornán, edzőtáborban szerepelt, és a belgrádi világbajnokságon két mérkőzésen is sikerrel járt, a legjobb tizenhatig jutott. A Budapesti Honvéd 26 esztendős versenyzője éles összecsapásra számíthatott a Lokár Márk elleni elődöntőben, és nem bízott semmit sem a véletlenre, maximálisan koncentrált mindhárom menetben. Lokár Márk ezúttal is bizonyította, hogy hatalmas a szíve, nagyot küzdött a súlycsoport favoritja ellen, de Kovács Pali rutinja és tisztább találatai biztosították számára a győzelmet, így Kis Máté ellen döntőzhet a félnehézsúlyban (80kg).

A nap meglepetése

A 2015-ben Eb-bronzérmet nyerő Csóka Nándor képviselhette Magyarországot 54kg-ban a belgrádi felnőtt világbajnokságon, de az országos bajnokság egyik legerősebb kategóriájában nem számíthatott könnyű mérkőzésre a debreceni ifjonc, Bernáth László ellen. Csóka hosszabb kezeit nem tudta megfelelően kihasználni ezen a mérkőzésen, és meglepetésre a fiatalabb debreceni megosztott pontozásos sikert könyvelhetett el. Bernáth ellenfele a döntőben a Szaka Pistit búcsúztató kispesti Virbán Gábor lesz.

A nap rövid összefoglalója

Veres Roland a kick-boksz sikereit követően immáron tisztán az ökölvívásra fókuszál, és komoly tervei vannak a sportágban. Alig néhány mérkőzéssel a háta mögött a belgrádi világbajnokságon is maradandót alkotott, és alaposan felkészült az országos bajnokságra. A kőbányai Pál Norbert ellen remekül tartotta a távolságot, és egyhangú pontozásos sikert aratott, így első magyar bajnoki címét a kétszeres junior Eb-bronzérmes pécsi Samu Ferenc ellen szerezheti meg a könnyűsúlyban (60kg).

Az újpesti Kozák László ezúttal a nagyváltósúlyban (71kg) szerepel az országos bajnokságon, és a 23 éves versenyző újabb elsőségre tör. Kozák egyhangú pontozással győzte le Major Milánt, és készülhet a következő döntőjére, amely a negyedik versenynap egyik legjobban várt mérkőzése lehet. Riválisa, a győriek 20 esztendős tehetsége, Gerzsenyi István lesz, aki Sarcia Nicola ellen győzött a mai napon, és meglepetésre készül szombaton.

A középsúly (75kg) Mester Soma távollétében is nagyon erős, a pécsi Cservenka Róbert élete egyik legjobb felkészülését követően egy kiváló teljesítménnyel rukkolt ki az elődöntőben. Ellenfele a hat évvel idősebb Hegyi Barnabás volt, aki már 2011-ben is bronzot szerzett a magyar bajnokságon. Cservenka diktálta a tempót, és egyhangú pontozásos sikert aratott egy remek mérkőzésen, így legnagyobb riválisával találkozhat, miután Oroyovwe Isaac legyőzte Dióssi Csabát a második elődöntőben.

Hosszú idő után a szupernehézsúly (+92kg) ismét erős a magyar mezőnyben, az ifjúsági Vb-bronzérmes és címvédő Kiss Levente ismét bizonyította tehetségét. A 19 éves versenyző a Vasas-Süllőst képviselő Anselment Tizián ellen ezúttal végig kellett bokszolnia mindhárom menetet, de magabiztos győzött. A második elődöntőben a budapesti ifi Vb-n negyeddöntős Fehér Koppány remek összecsapáson győzött Felföldi László ellen, így Kiss Levente komoly riválist kap a döntőben.

A szövetségi kapitány napi értékelése

„Ma nagyon jó mérkőzéseket láthattunk.
Nagy csata volt Szaka István, és Virbán Gábor mérkőzése, ahol Gábor nyert pontozással. Jól bokszoltak, de azt gondolom, hogy a látott formán lehet, és fogunk is még javítani a 2022. évi EB előtt.
Némi meglepetést hozott a következő 54kg-os elődöntő, a fiatal feltörekvő Bernáth László nagy küzdelemben legyőzte Csóka Nándort. Nagyon vártam az 54kg-os csatákat, mert tudtam, hogy színvonalas küzdelmekre lehet majd számítani, és nem is csalódtam.
A 60kg-ban Veres Roli teljesítményével elégedett vagyok, azzal együtt, hogy továbbra is azt gondolom, ő még hatalmas fejlődésre lehet képes, sokat lehet még rajta csiszolni technikailag. Magabiztos győzelmet aratott, ellenfele a döntőben Samu Ferenc lesz, aki nagy csatát vívott a másik fiatallal, Római Rubennel.
67 kg-ban Fodor Milán hozta a kötelező győzelmét, de neki magasabb fokozatra kell majd kapcsolnia. Kíváncsi leszek, hogy a fiatal Petrimán Patrik mire lesz képes Milán ellen.
71 kg-ban Kozák és Gerzsenyi is viszonylag sima mérkőzésen jutottak a döntőbe. Kettejük döntője nagy csatát hozhat majd.
Kiemelném Cservenka Róbert (75 kg) teljesítményét, nagyon meggyőző volt, egyértelmű győzelmet aratott a rutinos Hegyi Barnabással szemben.
A nap egyik mérkőzése volt Kovács Pali elődöntője Lokár Márk ellenében a 80kg-ban, mindketten nagyon jól küzdöttek, jó mérkőzés volt.
Kis Máté az első mérkőzéséhez képest stabilabb bokszot mutatott be, és magabiztosan győzött az elődöntőben.
Beri Kevin egy tehetséges fiatal, nagyon kíváncsian várom a döntőjét Tallósi Péterrel szemben, aki könnyen nyert ma.
Érdekes döntő lesz a Baracsi Dániel – Vincze István nehézsúlyú döntő is. Baracsi Dani ma nem ugyanazt a dinamikát és lehengerlő tempót mutatta be amit megszoktam tőle, de biztosan győzött. A teljesítményét annak tudom be, hogy egy csapattársa ellen mérkőzött.
Kiss Levente nagyon szépen bokszolt, és magát a mérkőzést is ki kell emelnem, mert Anselment Tizián is remek partner volt az elődöntőben.
Nagyon vártam a másik szupernehézsúlyú elődöntőt, amelyben Fehér Koppány egy jó meccsen nyert Felföldi Laci ellen, de ez is egy remek mérkőzés volt.
Bízom benne, hogy újra egy olyan korszak előtt állunk, amelyben több nagyszerű, és nemzetközi szintű nehézsúlyú versenyzőink is lesz.” -nyilatkozta a harmadik, elődöntős versenynapot követően Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Az Ob negyedik versenynapja

Az elődöntőket követően a tizenkettő döntőre kerül sor az országos bajnokság negyedik versenynapján Győrött. A finálék szombaton 15:00-kor kezdődnek, és mint a bajnokság minden versenynapja, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség YouTube oldalán is elérhető lesz élőben.

Közelgő események