hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiemelkedő tudományos munkatársak segítik a január 15-i online edzőképzést

A decemberi online edzőképzést követően a második állomás következik ezen a héten szombaton, amelyen tudományos előadók gazdagítják a megkezdett oktatói sort. A január 15-én sorra kerülő képzés várhatóan négyórás lesz, mint a decemberi alkalommal, és a koronavírus járvány közepén a leghatékonyabb módszerrel, online kerül megrendezésre a Zoom applikáción keresztül.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek sikerült meghívnia a hazai tudományos életben két magasan jegyzett doktort, szakmai tudásukat, tapasztalataikat most a sportágunknak is átadják. A Magyar Tudományos Akadémia doktora, Prof. Dr. Radák Zsolt az edzésélettan legnagyobb hazai szakértője, míg Dr. Lénárt Ágota tanszékvezető a Testnevelési Egyetemen, és neve már korábban összeforrott a magyar sportélettel pszichológusként. Mindketten több évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek a saját területükön, és alaposan ismerik a hazai sportviszonyokat is.

Bertók Róbert szövetségi kapitány a stratégia és taktika az ökölvívásban címmel tart előadást a szombati online képzésen. A 66. alkalommal megrendezésre kerülő Bocskai emlékversenyre február 7-e és 13-a között kerül sor, és a képzésen hallottakat edzőink már kamatoztathatják.

„Összeállítottam a soron következő edzőképzés szakmai programját, amely során törekedtem a korábban felmerült igények szerint kiválasztani a szakmai témákat. Ezen az edzőtovábbképzésen elsőként két hazai, és nemzetközi szinten is elismert szakember fog előadást tartani a magyar ökölvívó edzők számára.

Elsőként Prof. Dr. Radák Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a TE Molekuláris Edzésélettani Kutató Központ igazgatója tart előadást az állóképesség fejlesztés módszertanával kapcsolatban, amely mindenképpen hasznos lesz minden edző számára, a felkészülési időszak elején.

A program sorrendben második előadója Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus lesz, aki az olimpiai csapat sportpszichológiai csapatának vezetője, és a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője. Dr. Lénárt Ágota a sportolók önbizalmának jelentőségéről, és az önbizalomfejlesztés esetleges módszereiről fog előadást tartani. Úgy gondolom, mind a kettő előadás rendkívül hasznos lesz az edzőkollégák számára.

Az edzőképzés utolsó programjaként én fogok előadást tartani az ökölvívással kapcsolatos stratégia és taktika témában. Érintek több szintet is ebben a témában, de természetesen a mérkőzésekre készüléskor, és az összecsapásokon alkalmazható technikákról fogok elsősorban beszélni, mert az edzőink részére ez tartalmazhat leginkább hasznosítható elemeket.

Mindenképpen szerettem volna ilyen módon is bemutatkozni a hazai ökölvívó edző társadalomnak, mert biztosan van olyan az edzők közül, aki még nem ismer szakmai téren. Bízom benne, hogy tudok majd olyan gondolatokat ébreszteni az előadásom során, amely esetleg hasznos lehet majd az edzők számára.

Nem kérdés, hogy 10-20 év tanulmányi eredményeit, valamint konklúzióit nem lehet 1-2 órában átadni, ezért is döntöttünk korábban a több alkalmas edzőképzés mellett, hogy az évek alatt, minél gyakoribb ingerforrással segítsük edzőink tudástárának a bővülését,” nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a második képzés jelentőségéről.

A január 15-i online edzőképzés programja:

09:50 – Online konferencia megnyitása – Bertók Róbert, szövetségi kapitány

10:00 – Az állóképesség fejlesztésének módszertana – Prof. Dr. Radák Zsolt

11:30 – Ebédszünet

12:00 – Az önbizalom jelentősége, és fejlesztése a sportban – Dr. Lénárt Ágota

13:10 – Stratégia és taktika az ökölvívásban – Bertók Róbert, szövetségi kapitány

Közelgő események