hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca nagy csatában, megosztott pontozással búcsúzott a világbajnokságtól

Hámori Luca magabiztos győzelmet követően, a legjobb nyolc közé mérkőzött egy magasan jegyzett, rengeteget fejlődött üzbég ökölvívóval. Parázs csatát vívtak, amelyet megosztott pontozással az üzbég nyert meg, így Luca búcsúzott élete első világbajnokságától, de bizonyította, hogy felveszi a lépést a rutinosabbakkal.

Luca egy kicsit magasabb volt üzbég ellenfelénél, az Ázsia-bajnoki ezüstérmes Navbahor Hamidova számos európai tornán szerepelt, így ismerős volt a teljes szakmai stábnak. A 21 éves magyar versenyző egyértelműen irányítani akarta az összecsapást, és igyekezett élete legjobbját nyújtani ezen a napon. Az első menetet követően négy pontozó az üzbéget látta jobbnak, így Luca is váltásra kényszerült.

Hamidova jól kontrázott az első menetben, míg a másodikban Luca kevesebbet ütött, de akkor pontosabbnak bizonyult, és megfontolt boksza miatt minden kérdés nyitva maradt az utolsó etap előtt. Két menetet követően négy pontozónál is döntetlenre álltak a felek, így bizakodhattunk egy nagy hajrában.

Hamidova támadóbb szellemben kezdte a harmadik menetet, Luca ekkor távolabbról próbálta megoldani a taktikai feladatot, és emelt szintén a tempón. Lucának a harmadik menetben volt egy kisebb holtpontja, és az üzbég egy kicsivel többet talált ezen a mérkőzésen, ezzel Hamidova jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a törökök olimpiai-, és világbajnoka, Busenaz Surmeneli vár rá.

„Luca hatalmas harcot vívott üzbég ellenfelével a ma esti programban. A csatából az üzbég jött ki jobban, de Luca letette a névjegyét a felnőtt nemzetközi mezőnyben. A világbajnokságon mutatott teljesítménye alapján úgy gondolom, hogy egy intenzív felkészüléssel az októberi Európa-bajnokságon komoly meglepetést okozhat,” – nyilatkozta Seres Attila a női világbajnokság hetedik versenynapjáról.

A magyar csapat hetedik napi eredménye a női világbajnokságon

66 kg, 8 közé jutásért:

Hámori Luca – Navbahor Hamidova (üzbég) 1:4

Közelgő események