hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Petrimán Milán és Gémes Levente alaposan megharcolt a győzelemért Franciaországban

Ismételten remek napot zárt a magyar delegáció a Nemzetközi Iskolai Szövetség versenyén Franciaországban. Az ISF Gymnasiade második boksznapján Petrimán Milán és Gémes Levente remek ukrán, valamint tajvani ellenfeleket győzött le. Pap Kata és Buza Rafael ezúttal mérkőzés nélkül jutott tovább a következő körbe.

Petrimán Milán és junior Eb-bronzérmesünk, Gémes Levente nehéz feladatot kapott a második versenynapon, de mindketten sikerrel vették az akadályt rutinos riválisokkal szemben. Kiss Sándor mérkőzés nélkül jutott tovább marokkói ellenfelével szemben az első napon, és talán élete legjobbját nyújtotta a kazah Aktilek Orinbasszar ellen. Vereséget szenvedett a rutinos közép-ázsiaitól, de teljesítménye biztató a jövőre nézve.

Buza Rafael a 2019-es serdülő Európa-bajnokság ezüstérmesével szemben győzött az első napon, az ukrán Olekszandr Levcsenko nem tudta megállítani, míg következő indiai riválisa nem érkezett meg a csarnokba, így mérkőzés nélkül jutott tovább. Pap Kata sem bokszolt a második napon, neki is indiai riválisa lett volna, így meccs nélkül biztosította a helyét a következő körben. Dévényi Izabel megsérült a brazil elleni mérkőzésen, így a ringorvos beszüntette kettejük összecsapását.

Az ISF Gymnasiade ifi versenyén a franciaországi Normandiában 63 nemzet 3500 sportolója szerepel, köztük 177-en ökölvívásban. A 16-18 évesek egyik jelentős idei eseményén a boksz a Gymnasiade része, és az ifjúsági Európa-bajnokságot követően remekül szolgálja majd a felkészülést a korosztályos világbajnokságra, amelyre majd Spanyolországban kerül sor az év végén, novemberben.

„Pap Kata indiai ellenfele nem jelent meg, mert vízum problémáik vannak, így versenyzőnk továbbjutott mérkőzés nélkül. Dévényi Izabel jól bokszolt brazil ellenfelével szemben, de sajnos elkezdett vérezni az orra a második menetben, és ez nagyon megzavarta. A brazil ezt követően többet ütött, fizikálisan is erősebb volt, mint Iza, az orvos pedig a harmadik menetben leléptette versenyzőnket.

Kiss Sándor kazah ellenféllel bokszolt, és a második menet közepéig teljesen kiegyenlített volt a csata. Ezt követően azonban a kazah akarata érvényesült, így vereséget szenvedtünk. Buza Rafael szenzációs első győzelmét követően ellenfél nélkül jutott tovább a mai napon.

Petrimán Milán nagyon kemény, férfias mérkőzésen győzte le ukrán ellenfelét, pontozással hozta a meccset. Gémes Levente is kemény ellenfélbe futott bele, a tajvani is rengeteget ütött, nagy adok-kapok alakult ki, de versenyzőnk jobban bírta a hajrát, és erőből oldotta meg a mai feladatot,” – nyilatkozta az ifjúsági csapat edzője, Ács József a második versenynapot követően.

A magyar csapat második napi eredményei:

Női 48kg:

Pap Kata – Monu (indiai) – mérkőzés nélküli győzelem

Női 54kg:

Dévényi Izabel – Vitoria Oliveira Nicoli (brazil) – Izabel sérülés miatt leléptetve a harmadik menetben

Férfi 54kg:

Kiss Sándor – Aktilek Orinbasszar (kazah) – pontozásos vereség

Férfi 63.5kg:

Buza Rafael – Thiruvendhan Munirasu (indiai) – mérkőzés nélküli győzelem

Férfi 67kg:

Petrimán Milán – Oleg Szapizsak (ukrán) – pontozásos győzelem

Férfi 71kg:

Gémes Levente – Hung Kuan-Teng (tajvani) – pontozásos győzelem

Közelgő események