hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Buza Rafael és Petrimán Milán is döntős a franciaországi ISF Gymnasiadén

Buza Rafael és Petrimán Milán is döntőbe jutott a Nemzetközi Iskolai Szövetség versenyén, az ISF Gymnasiedén, Franciaországban, miután mindketten nagyon okos bokszot bemutatva komoly riválisokat győztek le.

Buza Rafael a spanyol Enrique Kakulov ellen bokszolt az elődöntőben, riválisa azeri gyökerekkel rendelkezik, és számos nemzetközi tornát nyert meg az elmúlt két évben, de ma legrutinosabb versenyzőnkkel szemben nem találta a megoldást. Kakulov kemény ütéseiről híres, de a mai napon ő volt Rafi kombinációinak szenvedő alanya, a ringorvos beszüntette az összecsapást a harmadik menetben.

Petrimán Milán remek teljesítménnyel jutott a legjobb négy közé, míg török ellenfele kazah ökölvívót búcsúztatott a negyeddöntőben, így ő sem számíthatott könnyű mérkőzésre. A török Hasan Ertem ismerős név a szakmában, de ezúttal Milán teljesen más szinten bokszolt, és megérdemelten jutott a döntőbe második magyarként.

Gémes Levente kapta ki a legnehezebb ellenfelet a mai napon. Ellenfele a kazah Jegor Jegorov nyerte meg márciusban az ifjúsági Ázsia-bajnokságot, de 17 éves tehetségünk ismét bizonyította komoly jövő előtt állhat. Szoros csatában junior Eb-bronzérmesünk ugyan ma alulmaradt, de minden egyes versenyen jobb, és jobb teljesítményt nyújt.

Pap Kata a junior Eb-ezüstérmes ukrán Szofija Turbinyina ellen parázs csatát vívott, sokat ütöttek a felek, ellenfele azonban ezt pontosabban tette, így a 18 éves versenyző bronzérmes a Gymnasiadén. Friss ifi Eb-bronzérmesünk, Kovács Nikolett a brazil Samara Santos ellen szívét-lelkét kitette, mint mindig, de ez a mai napon kevésnek bizonyult.

„Pap Kata sajnos nem tudta megoldani ukrán ellenfelét a mai napon, de mindent kiadott magából. Az ukrán pontosabb volt, többet talált, sajnos megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Kovács Niki volt a másik ringbe lépő lány a mai napon, mindent megpróbált, de brazil ellenfele többet ütött.

Buza Rafael leiskolázta spanyol ellenfelét, olyannyira, hogy a harmadik menetben le is léptették. Vérzett az orra a spanyolnak, a ringorvos nem engedte a folytatást. Petrimán Milán magabiztos volt a mai napon is, török ellenfeléhez képest más szinten bokszolt. Gémes Levente kemény taktikai küzdelembe bonyolódott bele a kazah bokszolóval, és szoros pontozással kikapott, de remek meccset hozott,” – nyilatkozta az ifjúsági csapat edzője, Ács József a harmadik versenynapot követően.

A magyar csapat harmadik napi eredményei

Női 48kg:

Pap Kata – Szofija Turbinyina (ukrán) – pontozásos vereség

Női 70kg:

Kovács Nikolett – Samara Santos (brazil) – pontozásos vereség

Férfi 63.5kg:

Buza Rafael – Enrique Kakulov (spanyol) – Rafael döntő fölénnyel nyert, ellenfelét a ringorvos léptette le

Férfi 67kg:

Petrimán Milán – Hasan Ertem (török) – pontozásos győzelem

Férfi 71kg:

Gémes Levente – Jegor Jegorov (kazah) – pontozásos vereség

Közelgő események