hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fantasztikus magyar siker az ISF Gymnasiadén – Buza Rafael és Petrimán Milán egyaránt aranyérmes

Buza Rafael és Petrimán Milán nemcsak döntőbe jutott a Nemzetközi Iskolai Szövetség versenyén, az ISF Gymnasiedén, Franciaországban, hanem mindketten meg is nyerték a finálét.

A nagyhatalmak mellett a magyar csapat így két aranyéremmel zárta a normandiai multisport eseményt, amely az elmúlt időszak legjobb ifjúsági teljesítménye.

Buza Rafael kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egész versenyen, és a spanyol Enrique Kakulov elleni sikeres elődöntőt követően elképesztően magabiztos volt legrutinosabb ifjúsági versenyzőnk. A 2021-es Ázsia junior-bajnokság bronzérmese, és az idei Ázsia ifjúsági-bajnokság bronzérmese, a kazah Madijat Tajpakov sem tudta megállítani a döntőben. Rafi egy nagy skalpot gyűjtött be, az elsőszámú kazahot múlta felül, amely nagyon biztató a novemberi ifjúsági világbajnokság előtt.

Petrimán Milán a török Hasan Ertem ellen magabiztos győzelmet aratott a legjobb négy között, és remek erőben érezte magát a döntő előtt. Az örmény Jura Bablumjan szintén ismerős versenyző sok nagy nemzetközi tornáról, de a mai napon semmilyen esélye nem volt a magyar bokszoló ellen. Petrimán Milán háromszor számoltatott az örmény ellenfelére, és a mérkőzésvezető már az első menetben beszüntette a döntőt.

Az ISF Gymnasiade ifi versenyén a franciaországi Normandiában 63 nemzet 3500 sportolója szerepelt, köztük 177-en ökölvívásban. A Gymnasiade remek felkészülés volt a korosztályos világbajnokságra, amelyre majd Spanyolországban kerül sor az év végén, novemberben, várhatóan 6-a és 20-a között.

„Rafi végig irányította a mérkőzést, rendre megelőzte kazah ellenfelét, dinamikusabb volt, így egyhangú pontozással megnyerte az összecsapást, és az egész versenyt is. Milán semmit sem bízott a véletlenre, pontosabb volt, és erősebb is örmény ellenfelénél a mai napon. A mérkőzésvezető a harmadik számolást követően beszüntette az összecsapást, így ő is aranyérmet szerzett,” – nyilatkozta az ifjúsági csapat edzője, Ács József az utolsó versenynapot követően.

A magyar csapat harmadik napi eredményei Franciaországban

Férfi 63.5kg:

Buza Rafael – Madijar Tajpakov (kazah) 5:0

Férfi 67kg:

Petrimán Milán – Jura Bablumjan (örmény) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Szép volt, fiúk!

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események