hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy magyarnak is bokszolnia kell a tizenhat közé jutásért a jereváni Európa-bajnokságon

A technikai értekezlettel és a sorsolással megkezdődött a felnőtt férfi Európa-bajnokság az örmény fővárosban, Jerevánban. A magyar csapat tagjai közül négyen is már bokszolnak a legjobb tizenhat közé jutásért, míg a többiek egy körrel később kezdenek az örmény fővárosban.

A magyar csapat hajnalban, rendben érkezett meg Jerevánba, és mindenki egészségesen, felkészülten várja az Európa-bajnokság kezdetét.

Örményországban 13 férfi súlycsoport képviselői küzdhetnek majd meg az 52 éremért a 48kg-tól a +92kg-ig. Összesen 219 versenyző vesz részt az Európa-bajnokságon 39 országot képviselve.

A magyar csapatot kilenc ökölvívó képviseli Jerevánban, az idei versenyeken sikeres Bernáth Attila a rutinos spanyol Martin Molina ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon. A legjobb nyolc közé jutásért Virbán Gábor skót, Bundovics István ukrán, míg Veres Roland pedig örmény ökölvívók ellen bokszolhat.

Kovács Ricsi ötödik kiemeltként kedvezőbb sorsolásra számíthatott, és alapvetően nem panaszkodhat, a saját kezében van a sorsa, hogy élete egyik legjobb eredményét érje el, de mint mindenkinek, neki is lépésenként kell haladnia. Fodor Milán súlycsoportjában 17-en szerepelnek, ő lett a kettő közül az egyik, akinek bokszolnia kell a legjobb tizenhat közé jutásért, ellenfele a bolgár Venszan Kirkorov lesz.

Gerzsenyi István a horvát Petar Csetinics ellen kezdheti meg szereplését, míg Cservenka Róbert egy ismerős ellenféllel találkozik, az osztrák Marcel Meinl ellen Usti nad Labemben bokszolt. Fehér Koppány cseh riválissal mérkőzik az Európa-bajnokságon a tizenhat közé jutásért, a legnagyobbak között ugyanis 21-en szerepelnek. Kovács Pál, Tallósi Péter és Baracsi Dániel sérülései miatt a magyar csapatnak nincs 80, 86 és 92kg-os versenyzője az Európa-bajnokságon.

„Elégedett vagyok a sorsolással alapvetően, a csapattagok felkészültek, élesek, és bízunk a sikeres szereplésben. A mezőnyt erősnek tartom, de ebben kell jól szerepelnünk, számunkra ez egy nagyon fontos esemény. Meglepődtünk, hogy szupernehézsúlyban ilyen sokan vannak itt ezen az Európa-bajnokságon. Továbbra is bízunk természetesen az éremszerzésben, és mindannyian várjuk a startot,” – nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a sorsolást követően.

A magyar csapat sorsolása a felnőtt férfi Európa-bajnokságon

51kg, a 8 közé jutásért:

Bernáth Attila – Martin Molina (spanyol)

54kg, a 8 közé jutásért:

Virbán Gábor – Matthew McHale (skót)

57kg, a 8 közé jutásért:

Bundovics István – Mihajlo Dzjazko (ukrán)

60kg, a 8 közé jutásért:

Veres Roland – Karen Tonakanjan (örmény)

63.5kg, a 8 közé jutásért:

Kovács Richárd – Sztefan Voznyakovszkij (moldáv)

67kg, a 16 közé jutásért:

Fodor Milán – Venszan Kirkorov (bolgár)

71kg, a 16 közé jutásért:

Gerzsenyi István – Petar Csetinics (horvát)

75kg, a 16 közé jutásért:

Cservenka Róbert – Marcel Meinl (osztrák)

+92kg, a 16 közé jutásért:

Fehér Koppány – Martin Pinc (cseh)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események