hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A ma esti sorsolás után, holnap rajtol a 71. Bornemissza emlékverseny Egerben

A jereváni Európa-bajnokságot követően a következő fontos esemény a magyar ökölvívás életében a Bornemissza emlékverseny lesz. A verseny június 7-én kezdődik Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség döntésének megfelelően a döntőkre két nap kerül sor, 10-én, és 11-én.

Az ifjúságiak versenyében a 2004-2005-ben születettek, míg a junioroknál a 2006-os, valamint a 2007-es tehetségek vehetnek részt. Mindkét korcsoportban a lányok, és a fiúk is összemérhetik erejüket, és összesen 51 súlycsoportban zajlanak majd a küzdelmek.

A versenyre a korosztályos magyar legjobbak mellett érkeznek ökölvívók Finnországból, Grúziából, Horvátországból, Jordániából, Kanadából, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Skóciából, Szlovákiából, és Ukrajnából is.

A verseny névadója Bornemissza Gergely, az egri vár 1552. évi ostromának hős hadnagya, aki fontos szerepet töltött be a törökök elleni sikeres védelemben. A verseny Európa egyik legrégebbi eseménye, a hetvenegyedik megmérettetésre kerül sor Egerben, amely méltó folytatása lesz a tavalyi jubileumi eseménynek.

Az Énekes István ifjúsági emlékverseny volt az első hazai állomás a korosztály képviselői számára, amelyen tehetségeink bizonyították felkészültségüket. A juniorok rövid idővel ezelőtt az Utánpótlás Magyar Kupán szerepeltek, és a Bornemissza emlékverseny a következő állomás számukra a junior Eb felé vezető úton.

Az ifjúsági Európa-bajnokságon követően a magyar korosztályos csapat a Nemzetközi Iskolai Szövetség versenyén, az ISF Gymnasiedén, Franciaországban szerepelt kiemelkedően. Buza Rafael és Petrimán Milán nemcsak döntőbe jutott az ISF Gymnasiedén, Franciaországban, hanem mindketten meg is nyerték a finálét Normandiában. Mindketten nagyon várják a Bornemissza emlékverseny rajtját is, akárcsak többi tehetségünk, amely felkészülés lesz a novemberi ifjúsági világbajnokságra.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események