hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Varga Sára remek győzelmet aratott a Bornemissza emlékverseny második napján

Tizenhat junior, valamint huszonhét ifjúsági összecsapásra került sor a 71. alkalommal megrendezésre kerülő Bornemissza emlékverseny második versenynapján. A junior lányok között Varga Sára ismét bizonyította szakmai fejlődését, és magabiztosan győzött, akárcsak többen a válogatottak közül, így Nileborg Krisztián, valamint Oláh Levente is.

A Bornemissza emlékverseny Európa egyik legrégebbi tornája, csak a bolgár Sztrandzsa büszkélkedhet nagyobb hagyományokkal, de az ifjúságiak és a juniorok között a legpatinásabb esemény. A Kemény Ferenc Sportcsarnokban a második napon is két ringben zajlottak a küzdelmek, a 43 mérkőzésen született néhány kisebb-nagyobb meglepetés, de az esélyesek hozták a kötelezőt.

Az első magyar sikert Belán Zsuzsanna szállította, Horváth Mirabella ellen már az első menetben döntő fölénnyel győzött a junior lányok 63kg-os mezőnyében. Varga Sára már a nemzetközi junior mezőnyben is letette a névjegyét, és semmi kétséget nem hagyott afelől, hogy a román Miria Andorhoz képest más szintet képvisel.

Koós Sándor szintén idő előtt döntötte el az összecsapását, Nikolics Dávid nem tudott kitartani a harmadik menet végéig, és a junior fiúk 48kg-os mezőnyében eggyel közelebb került a végső győzelemhez. Szakál Ahmed már több nemzetközi eseményen szerepelt, így nemcsak jól kezelte a finn Batu Celik elleni mérkőzést, de pofonjaival már az első menetben eldöntötte a mérkőzést.

Burai Roland és Lakatos Gergő összecsapása a 66kg-osok között nagy sebességgel zajlott, mindketten kitették a szívüket a győzelemért, de előbbi egy kicsit pontosabb volt, így pontozásos sikert könyvelhetett el. A junior válogatott legrutinosabb versenyzője, Nileborg Krisztián is ringbe lépett, Bartók Albert egy menetig sem bírta ellene, a mérkőzésvezető gyorsan beszüntette az összecsapást.

Az ifjúságiaknál serdülő Eb-bronzérmesünk, Petrovics Krisztofer a szlovák Samuel Zupko ellen vereséget szenvedett, de ezt követően junior Európa-bajnokunk Oláh Levente magabiztos sikert ért el. Szokásához híven ment előre, és rohamai ellen Balkovics Áronnak nem volt ellenszere. Kovács Kruzitó hazai riválist, Balogh Lászlót búcsúztatta, míg a Gymnasiadén aranyérmes Petrimán Milán a kanadai Jacob Blais ellen győzött egy szorosabb mérkőzésen.

Junior Eb-bronzérmesünk, az elsőéves ifi Gémes Levente ezúttal nem tudott azon a sebességen pörögni, amelyen korábban, de ellenfele is világklasszis volt, a kazah Bazar Szagindik. Homa Sándor még nem rutinos a nemzetközi mezőnyben, de az ukrán Glib Valkovics ellen megmutatta, hogy érdemes rá figyelni, egyhangú pontozással győzött.

Kazahsztán, Ukrajna, Kanada, Jordánia, Grúzia, Skócia, és Románia a világ elitjébe tartozik ezekben a korosztályokban, így a magyar csapat tagjai számára kemény összecsapások várnak, és az első nap ezt maradéktalanul bizonyította. A juniorok számára a verseny felkészülés a korosztályos Európa-bajnokságra, míg az ifjúságiaknak világbajnokságot rendeznek idén novemberben.

„A mai napon is voltak jó mérkőzéseink, ahol úgymond hozták a srácaink a papírformát, mint ahogy Oláh Levente egy hazai versenyzőt búcsúztatott. Petrimán Milán ismét nagy csatát vívott egy remek kanadai ellenféllel, de hozta a győzelmet a mai napon.

Sajnos Gémes Levinek ma nem sikerült a bravúr, kicsit fáradtan, nyomottan bokszolt a kazah riválisával szemben, így számára befejeződött a verseny. Idén bőven lesznek még megmérettetések, amelyen be tudja bizonyítani, mennyire jó ökölvívó, és biztos vagyok benne, a legjobb formáját hozza majd a legjobbkor. Összességében jól teljesítettek az ifi srácaink, harcoltak, és holnap is kemény, színvonalas mérkőzések várnak rájuk,” – nyilatkozta Ács József az ifjúsági csapat második napi mérkőzéseiről.

„Tizenhat junior összecsapásra került sor a Bornemissza emlékverseny második versenynapján. A hölgyek között Varga Sára ismét külföldi, román versenyzőt tudott felülmúlni, nagyon tetszik az eddig látott teljesítménye.

A fiúk között az Utánpótlás Magyar Kupa győztese, Szakál Ahmed vett villámrajtot, és az első menetben rövidre zárta a küzdelmet a finn vetélytársával szemben. Az egyik legszínvonalasabb összecsapásra a 66kg-ban került sor Budai Szebasztián és a grúz Mamuka Szartanija között. Sajnos itt nem sikerült a győzelem, de magas színvonalon bokszoltak, míg a másik ágon a Burai-Lakatos mérkőzés volt közönségszórakoztató.

A válogatottak közül Nileborg Krisztián a mai napon mutatkozott be, és villámrajttal kezdte meg szereplését, magabiztos győzelmet aratott a Bornemissza emlékverseny második napján,” – foglalta össze a juniorok mai teljesítményét Törteli Ferenc.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események