hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Petrimán Milán: “Az edzőm elégedett volt a Bornemisszán nyújtott teljesítményemmel”

A 71. Bornemissza emlékversenyen Magyarország összesen huszonkettő aranyérmet tartott itthon, ebből Petrimán Milán az esélyeknek megfelelően megnyerte az ifjúsági váltósúlyt, amely az egyik legerősebb volt a tornán.

Petrimán Milán májusban a franciaországi ISF Gymnasiadén nagyon magabiztos győzelmet aratott, ezt a Bornemisszán is folytatta. Mind a négy mérkőzését megnyerte, többek között a kanadai és a kazah válogatottakat is legyőzve.

“Nagyon jól éreztem magam Egerben a Bornemissza emlékversenyen, ahol összesen 11 induló volt a súlyomban, és négyet tudtam bokszolni.

Az első mérkőzésemen egy ismerős csepeli bokszoló ellen kerültem össze, már bokszoltam vele, tudtuk az edzőmmel, mit kell csinálnunk. Az elején mindig nagyon bekezd, ezért figyelmesen elmozogtam, utána pedig a tempók és a beugrások ültek. A bíró a harmadik számolás után beszüntette a mérkőzést a második menetben.

A második meccsemen egy nagyon jó kanadai ellen bokszoltam, elterveztük ismét a stratégiát, távolról bokszoltam, kívülről próbáltam megoldani, és amikor megállt, akkor beugrásokkal sikerült meglepnem. Amit az edzőm kért tőlem, azt tudtam teljesíteni, és egy kemény, szoros mérkőzésen, 4:1-re győztem.

Az edzőm nagyon sokat gondolkozott, mi lenne a legjobb módszer az elődöntőben az erőszakos kazah ellen. Ugyanazt próbáltuk, mint a kanadai ellen, kívülről megütögettem, és amikor már éreztem a pillanatot, valamint az ütőtávot, belépegettem, és erős ütésekkel domináltam. Végig ezt csináltam sok lábmunkával, és megosztott pontozással sikerült megnyernem ezt az előrehozott döntőt.

A döntőben egy ismerős szegedi ellenfél jött, bokszoltam már vele, hosszabb kezei vannak, mint nekem, magasabb is, így mást kellett alkalmaznom. Itt több belépés kellett, az első menet végére éreztem rá a bokszra, a másodikban pedig éreztem, hogy még tisztábban meg fogom tudni verni. Kéz sérülés miatt feladták a mérkőzést, és sikerült megnyernem a tornát.

Kicsit hosszabb döntőre számítottam, még bokszoltam volna, de az edzőm elégedett volt a teljesítményemmel. Gőzerővel készülünk a novemberi ifjúsági világbajnokságra, amelyen úgy gondolom, jó esélyekkel indulhatok,” – nyilatkozta Petrimán Milán a sikeres Bornemissza emlékversenyt követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események