hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Népes magyar csapat szerepel Gyergyószentmiklóson a nemzetközi serdülő és junior Openen

Júniusban az EUBC versenynaptár utolsó eseménye, a Gheorgheni Open kerül megrendezésre a romániai Gyergyószentmiklóson, amelyen népes magyar csapat szerepel majd Törteli Ferenc és Dorkó Péter vezetésével.

A Bornemissza emlékverseny junior aranyérmesei, valamint a Magyar Utánpótlás Kupa legjobbjai nagy számban lesznek jelen a nemzetközi versenyen.

Összesen 218 ökölvívó tizenkét nemzetet képviselve regisztrált a versenyre, amelyen a juniorok mellett a serdülők is szerepelhetnek. A verseny június 21-én rajtol, és a döntőkre a hatodik napon, 26-án kerül majd sor Gyergyószentmiklóson.

Magyarország mellett Horvátország, Azerbajdzsán, Izrael, Görögország, Ciprus, Ausztria, Bulgária, Moldova, Ukrajna, Lettország, és a házigazda Románia jelezte részvételét. Mindkét korosztály a saját Európa-bajnokságára készül, a serdülőknek ezt augusztusban, míg a junioroknak szeptember végén rendezik meg.

Gyergyószentmiklós kiemelten fontos a MÖSZ életében, a város az otthona az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontnak. Az akadémia létrehozásáról még 2017 decemberében született meg a kormányhatározat, az alapkő letétele 2020. augusztus elsején történt meg.

A 2021-es serdülő, junior, valamint női országos bajnokságon, Egerben a gyergyószentmiklósi akadémia csapata eddigi legjobb szereplését érte el, a serdülő fiúk versenyében első helyen végzett a pontversenyben. A serdülő fiúk mezőnyében Benedek Péter (44kg), és Majlát András (60kg) révén az akadémia két aranyérmet szerzett Egerben, és mindketten ott lehetnek majd a Gheorgheni Openen is.

„Az Európa-bajnoki felkészülés közvetlen része a gyergyószentmiklósi verseny, ahol reményeink szerint sikeresen szerepelnek majd a serdülő versenyzőink. Nem feltétlenül az arany-, vagy az ezüstérem a siker mércéje, de természetesen az eredményesség sem fog elmaradni. A legfontosabb a gyerekek teljesítménye, valamint Európa-bajnoksághoz hasonló hosszússágú versenyhez való alkalmazkodás,” – nyilatkozta a gyergyói verseny előtt Dorkó Péter, a serdülők felkészüléséről.

„Igazából nagyon kíváncsi vagyok, hogy az Utánpótlás Magyar Kupa, és a Bornemissza emlékversenyt követően mennyire bírják majd a juniorjaink a sorozatterhelést. Ez a harmadik nagy versenyük rövid időn belül, így kíváncsian várom a teljesítményüket. Bízom benne, hogy erős lesz a mezőny Gyergyószentmiklóson, és sok bajnoki címmel tudunk hazatérni,” – nyilatkozta Törteli Ferenc a junior válogatott vezetőedzője.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események