hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Három idő előtti magabiztos junior siker a Gheorgheni Open második napján

A Gheorgheni Open első versenynapján a magyar csapat hat szép győzelmet aratott a romániai Gyergyószentmiklóson, és ezt követően juniorjaink négy sikerrel zárták a következő programot. Majlát András, Nileborg Krisztián, Deli Gergő, és Dóka Zalán egyaránt magabiztosan hozta a mérkőzését, közülük hárman idő előtt diadalmaskodtak.

A magyar csapat Törteli Ferenc és Dorkó Péter vezetésével szerepel a gyergyószentmiklósi eseményen, és a junior csapatból összesen nyolcan jutottak be a legjobb négy közé, mindannyian már érmesek, de a döntő lebeg a szemük előtt. A második napon két serdülő fiunk volt érdekelt Gyergyószentmiklóson, de mindketten vesztesen hagyták el a ringet.

A junior fiúk közül a 15 esztendős Majlát András aratta a csapat első sikerét a második napon, román ellenfelével szemben egy menetet követően nagy fölénnyel vezetett, és a következőben el is döntötte az összecsapást. A junior csapat egyik oszlopa, Nileborg Krisztián idén egyszerűen túl erős mindenkinek, és a második menet elején a görög edző feladta ellene a mérkőzést, repült a törülköző, miközben tanítványára már harmadik alkalommal számolt a bíró.

A junior középsúlyban (75kg) több magyar ökölvívó szerepel Gyergyószentmiklóson, a nemzetközi torna egyben válogató is a további nemzetközi eseményekre. Váradi Sándor ugyan szoros meccsen kikapott, de Deli Gergő, és Dóka Zalán gyorsan feledtette ezt az erősen kérdéses vereséget. Deli a bolgár csapat egyik legjobbját győzte le, míg Dóka pedig a brassói tornán ezüstérmes görög Cevrenidisz ellen alkotott maradandót.

Összesen 212 ökölvívó érkezett meg a versenyre, tizenkét nemzetet képviselve, és amelyen a juniorok mellett a serdülők is szerepelhetnek. Magyarország mellett Horvátország, Azerbajdzsán, Izrael, Görögország, Ciprus, Ausztria, Bulgária, Moldova, Ukrajna, Lettország, és a házigazda Románia regisztrált Gyergyószentmiklóson. Mindkét korosztály a saját Európa-bajnokságára készül, a serdülőknek ezt augusztusban, míg a junioroknak szeptember végén rendezik meg.

„A második versenynapon összesen nyolc junior versenyzőnk lépett a kötelek közé, és a tét már az elődöntőbe jutás volt. Frank Dániel azeri ellenfele ma sajnos kifogott rajta, szoros, és kiélezett küzdelem volt, de az irányítást nem sikerült átvenni, és szép lassan így kicsúszott a kezéből a mérkőzés.

Sárközi Tamás és Szakál Ahmed mindketten görög ellenféllel bokszoltak, és nem tudták felvenni a ritmust időben, így idő előtt vége szakadt a mérkőzéseiknek. Váradi Sándor a mai napon már sokkal jobb formát mutatott, igen véleményes meccsen 3:2-es pontozással maradt alul egy hazai riválissal szemben.

A mai nap első magyar győzelmét Majlát András hozta, aki a második menetben valósággal lehengerelte román ellenfelét. Nileborg Krisztián szintén rövidre zárta a mérkőzését a második menetben, mivel a harmadik számolást követően a bíró beszüntette az összecsapást.

Az elsőéves Deli Gergő igen jó iramú, szoros küzdelemben múlta felül bolgár riválisát, és beverekedte magát az elődöntőbe. Dóka Zalán kemény ütésekkel állította meg a görög riválisát, és a mérkőzés sérülés miatt korábban ért véget. Igazán remek teljesítményt nyújtottak a srácok, így nyolcan küzdhetnek meg a döntőbe jutásért,” nyilatkozta Törteli Ferenc a juniorok második napi teljesítményéről.

A magyar csapat második napi eredményei Gyergyószentmiklóson

Serdülő fiú 40kg: Báder Rómeó – Andrei Alexander Fleseriu (román) – döntő fölényes vereség a második menetben

Serdülő fiú 50kg: Gombai Dominik – Darius Sorin Stegari (román) 0:5

Junior fiú 54kg: Frank Dániel – Mohammadali Asralijev (azeri) 0:5

Junior fiú 60kg: Majlát András – Florentin Petre Fieraru (román) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Junior fiú 60kg: Sárközi Tamás – Vaszileiosz Topalosz (görög) – döntő fölényes vereség a második menetben

Junior fiú 63kg: Szakál Ahmed – Immanuil Fotiadisz (görög) – döntő fölényes vereség az első menetben

Junior fiú 70kg: Nileborg Krisztián – Vasziliosz Kontogiorgosz (görög) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Junior fiú 75kg: Deli Gergő – Georgi Zaprinov (bolgár) 4:1

Junior fiú 75kg: Dóka Zalán – Elefteriosz Cevrenidisz (görög) – döntő fölényes győzelem a második menetben az ellenfél sérülése miatt

Junior fiú 75kg: Váradi Sándor – Eduard Marian Musat (román) 1:4

Közelgő események