hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ács József – Július második felétől az ifjúsági világbajnokág jegyében készülünk

Ács József az ifjúsági csapattal kemény első féléven van túl, a legjobbak Romániában, Bulgáriában, Franciaországban, és Magyarországon is versenyeztek a nemzetközi porondon február és június között.

A korosztály fő eseménye, az ifjúsági világbajnokságra novemberben kerül sor Spanyolországban, az év második felében a felkészülés annak a jegyében zajlik majd. Bertók Róbert szövetségi kapitány a teljes felkészüléssel kapcsolatban egyeztetett Ács Józseffel, közös szakmai döntés született a tervekről.

Az áprilisi ifjúsági Európa-bajnokságot követően, Buza Rafael és Petrimán Milán nemcsak döntőbe jutott a Nemzetközi Iskolai Szövetség versenyén, az ISF Gymnasiedén, Franciaországban, hanem mindketten meg is nyerték a finálét május közepén. Mindketten komoly skalpokat gyűjtöttek be, korosztályuk legjobb kazah, ukrán, és örmény ökölvívóit is legyőzték Normandiában.

A korosztály legutóbbi nagy nemzetközi eseménye, a 71. Bornemissza emlékverseny volt, Egerben, ahol nyolc aranyérmet gyűjtöttek be ifjúsági versenyzőink június első felében. A versenyzők kaptak egy kis pihenőt, de a munka hamarosan újult erővel folytatódik, hogy az ifjúsági világbajnokságon a lehető legjobban szerepeljenek a 17 és a 18 éves korosztály képviselői.

„Június végétől július második hetéig pihenőt kaptak az ifjúsági fiúk, ezt persze egyeztetve a klub edzőjükkel is. Mindezt azért, hogy már július 20-23-ig egy összetartó edzőtábort tudjak kezdeni a srácokkal, mert az év legfontosabb eseménye még előttünk van.

Augusztus 21-től 25-ig közös edzőtábor lesz a román ifi válogatottal és 26-án, valamint 27-én Kőszegen csapattalálkozót szerveztünk, mivel eltolták a Szerbiai Golden Gloves versenyt szeptemberre. Ez nekünk nem jó sajnos, mert abban az időpontban lesz az ifjúsági országos magyar bajnokság, erre szeptember 14-e és 17-e között kerül sor.

Az ifi országos bajnokságot követően szeptember 27-től október elsejéig a brandenburgi tornán szerepelünk, Németországban, amely hagyományosan erős nemzetközi torna. Németországba már azokkal a versenyzőkkel utazunk, akik jól szerepeltek az országos bajnokságon. Az ifjúsági világbajnokságra szeretnék már október 15-től tábort tartani itthon és két héttel  a Vb előtt kimenni egy nemzetközi felkészítő edzőtáborra Spanyolországba, ha lehetséges lesz. Úgy gondolom, a nemzetközi edzőtábor a Vb-re való felkészülésben nagyot lendíthet a srácok teljesítményén,” nyilatkozta Ács József az ifjúsági csapat elkövetkezendő hónapjairól.

Közelgő események