hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Körömi Ábel ezüstérmes a serdülő Európa-bajnokságon

A nyolcadik versenynappal befejeződött a serdülő Európa-bajnokság, amelyet első alkalommal a törökországi Erzurum városa rendezett meg. A 2021-es Eb-n Jóni Rikárdó volt a magyar csapat döntőse, ezúttal Körömi Ábelnek sikerült beverekednie magát a fináléba. A 14 esztendős ökölvívó az Európa-bajnokság egyik legrutinosabb ökölvívójával találkozott, amely most még túl nagy falat volt neki, de ezüstérme így is messze élete legjobb teljesítménye.

Körömi Ábel három magabiztos győzelemmel jutott be a döntőbe, a legjobb nyolc között, valamint az elődöntőben is káprázatos bokszot mutatott. Ábel az elmúlt három évben sok hazai eseményen szerepelt, és a gyergyói nemzetközi tornán is sikeresen bokszolt két hónappal ezelőtt.

Körömi Abel a szombati 42kg-os fináléban egy régi ismerőssel találkozott, a tavalyi bronzérmes görög Nearkosz Petrosz Konsztaniudisz várt rá a 42kg-os döntőben. A görög ökölvívó szokásos harcos bokszát mutatta be, Ábel próbálta távol tartani ellenfelét, sokat mozgott lábon. A magyar ökölvívó mindent megtett a győzelemért, a legjobb taktikát követte, de görög riválisa rutinosabb volt, és ez okozta a különbséget a mai napon.

Összesen 28 nemzetből 338 ökölvívó, köztük 100 lány szerepelt a serdülő Európa-bajnokságon Erzurumban. Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, és Ukrajna szerepelt a serdülő Európa-bajnokságon.

„Véget ért a serdülő korú ökölvívók Európa-bajnoksága. Nagyon örömünkre a mai nap is volt érdekelt ökölvívónk, 42kg-ban Körömi Ábel révén. Versenyzőnk a gyergyószentmiklósi nemzetközi tornán őt legyőző rutinos görög ökölvívóval csapott össze a döntőben. Helytállt versenyzőnk, de a mai napon jobb volt az ellenfél, így Ábel három győzelmet követően ezüstérmet szerzett. Csapatunk emellett Kapcsos Vivien és Tószegi Ferenc révén két bronzérmet, és több értékes győzelmet aratott,” nyilatkozta a döntőket követően Dorkó Péter.

A serdülő Európa-bajnokság döntős párosítása

Fiú 42kg, döntő: Körömi Ábel – Nearkosz Petrosz Konsztaniudisz (görög) 0:5

Közelgő események