hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Százhúszan bokszolnak az aranyérmekért az ifjúsági országos bajnokságon

Az ifjúsági országos bajnokság lesz a hazai versenynaptár következő jelentős eseménye, amely fontos válogató egyben a korosztályos világbajnokságra is. Összesen 120 versenyző részvételével a következő ifjúsági magyar bajnokságra szeptember 14-e és 17-e között kerül sor a Hajdúság szívében, Debrecenben.

A verseny helyszíne a Gizella utcai sportcsarnok lesz, és a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői vehetnek részt az ifjúsági országos bajnokságon. Összesen huszonöt bajnokot avatnak majd Debrecenben, tizenkettő hölgyet, és tizenhárom férfi tehetséget.

Az ifjúságiak számára az esztendő az Énekes István emlékversennyel kezdődött február közepén, amelyet az első alkalommal megrendezett Brassó Open nemzetközi torna követett. A legjobb ifjúságiak szerepet kaptak az áprilisi szófiai Európa-bajnokságon, majd azt követően két magyar aranyérem is született a franciaországi ISF Gymnasiadén. 

Júniusban került sor a 71. Bornemissza emlékversenyre, Egerben amely hagyományosan fontos állomása az ifjúsági csapat évközi felkészülésének. Tizenhárom junior magyar aranyérmet követően nyolc hazai első helyezést jegyezhettünk fel a Bornemissza emlékversenyen. Horváth Laura, Nagy Evelin, Varga Franciska, Komjáthi Nóra, Zsigó Csaba, Petrimán Milán, Homa Sándor és Balogh József voltak a Bornemissza nemzetközi emlékverseny ifjúsági magyar aranyérmesei.

Negyven női versenyző nevezett az ifi országos bajnokságra, közülük többen is minden bizonnyal ott lehetnek majd a november 13-a és 27-e között megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnokságon. A Szilézia Openen szerepelt a női csapat a lengyelországi Gliwicében, minden korcsoport ringbe lépett, az ifjúságiak is. Pap Kata, és Varga Franciska ezüstérmet szerzett a Szilézia Openen, mindketten ott lesznek az országos bajnokság rajtján is.

Az áprilisi ifjúsági Európa-bajnokságon a 17 esztendős Kovács Nikolett jutott a legtovább, ő bronzérmet szerzett a bolgár fővárosban, és a korosztály egyik legnagyobb ígérete. A serdülő Európa-bajnok Dévényi Izabel visszatér az ifi országos bajnokságon, amelyen sok elsőéves hölgy indul. Kovács Petra és Turbucz Klaudia összecsapása a 75 kilósok között izgalmasnak ígérkezik, de számos kategóriában várhatóak nagy küzdelmek.

Az ifjúsági fiúk nyolcvan fős mezőnyében a 60kg-ban, 63.5kg-ban, 67kg-ban, 71kg-ban, valamint a 75kg-ban várhatóak a legnagyobb színvonalú összecsapások. Junior Európa-bajnokunk Oláh Levente (60kg), az ISF Gymnasiade győztes Buza Rafael (63.5kg), az ifi Eb-negyeddöntős Énekes Dominik (63.5kg), az idén több nemzetközi versenyt megnyerő Petrimán Mián (67kg), a junior Eb-bronzérmes Gémes Levente (71kg), Buza Rómeó (71kg), Simon Márkó (75kg), valamint a moldovai torna győztese, Homa Sándor (75kg) is ezekben a súlyokban lép ringbe Debrecenben. A hazai csapatot szintén nemzetközi szinten tapasztalt tehetségek alkotják majd, mint Zsigó Csaba (48kg), Bernáth Imre (51kg) és Lakatos Kevin (+92kg).

Az ifjúsági országos bajnokság programja

Szeptember 14.,08:00-11:00 – Orvosi vizsgálat és mérlegelés

Szeptember 14., 12:00 – Sorsolás

Szeptember 14., 15:00 – Első versenynap

Szeptember 15., 14:00 – Második versenynap

Szeptember 16., 14:00 – Harmadik versenynap

Szeptember 17., 10:00 – Negyedik versenynap a döntőkkel

Közelgő események