hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nileborg Krisztián Eb-aranyéremért bokszolhat kedden

Azt már biztosan tudtuk, hogy a magyar csapat Nileborg Krisztián révén egy éremmel zárja a junior Európa-bajnokságot, és titkon bízunk benne, hogy ez a legfényesebb lesz. Ehhez az első lépcsőfokot magabiztosan tette meg Krisztián, a lengyel Igor Marek Rondos elleni sikerét követően Európa-bajnoki címért bokszolhat majd kedden.

Nileborg Krisztián már a tavalyi junior Európa-bajnokságon is jelezte, számolni kell vele, orosz ellenfelétől nagyon véleményesen kapott ki 15 hónappal ezelőtt a grúz fővárosban. Krisztián azóta minden mérkőzését nemcsak megnyerte, hanem magabiztosan húzta be az összeset, rendszerint nagy különbséggel.

Nileborg könnyedén győzte le negyeddöntős ír ellenfelét, és a lengyel Igor Marek Rondos sem tudta megállítani a junior Európa-bajnokságon. A lengyeleknek összesen nyolc elődöntőse volt a hatodik versenynapon, de közülük Rondos nem tudott érdemi ellenállást kifejteni versenyzőnkkel szemben.

Krisztián mindhárom menetet uralta a lengyel tehetséggel szemben, így Európa-bajnoki döntőt vívhat majd az örmény Jeranosz Ohanjan ellen kedden. A tavalyi évben Oláh Levente révén volt magyar aranyérem a versenyen, és ezt a sort folytathatja majd Nileborg Krisztián is az olaszországi eseményen.

Összesen 353 ökölvívó vesz részt az olaszországi junior Európa-bajnokságon, köztük 119 női versenyző. A 2006-os, valamint a 2007-es korosztály képviselői húzhatnak kesztyűt Montesilvano kisvárosában. A junior Eb-re eredetileg július 2-a és 11-e között került volna megrendezésre Olaszországban, de az Európai Ökölvívó Konföderáció módosította az időpontot. 

„A junior Európa-bajnokság elődöntőjében Nileborg Krisztiánnak lengyel ellenfél jutott. Az összes korábbi meccsét megnéztük, és pontosan tudtuk, hogy egy lábon jól mozgó, magas, vívó típusú ellenfele lesz Krisznek. Versenyzőnk pontosan betartotta a taktikai utasításokat, jól zárta a szögeket, és korát meghazudtoló érett, felnőtt ökölvívást mutatott. Kétség nem fért a győzelméhez, magabiztos siker volt. A holnapi szünnapot követően örmény ellenfél vár rá az Európa-bajnokság döntőjében,” foglalta össze Krisztián mérkőzését Törteli Ferenc.  

A junior Európa-bajnokság hatodik napi eredménye:

Férfi 70kg, elődöntő: Nileborg Krisztián – Igor Marek Rondos (lengyel) 5:0

A junior Európa-bajnokság hetedik napi párosítása:

Férfi 70kg, döntő: Nileborg Krisztián – Jeranosz Ohanjan (örmény)

Közelgő események