hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Komjáthi Nóra és Buza Rafael egyaránt az ötödik helyen végzett az ifjúsági világbajnokságon

Az Alicante régióban, La Nucia kisvárosában zajló ifjúsági világbajnokságon három magyar versenyző jutott be a legjobb nyolc közé, és az éremért küzdhetett Spanyolországban. Ketten, Komjáthi Nóra és Buza Rafael nem jártak szerencsével a hetedik versenynapon, angol, és amerikai riválisoktól kaptak ki. Vereségüket követően kedden Gémes Leventének maradt esélye, hogy világbajnoki érmet szerezzen.

Komjáthi Nóra egy remek győzelmet követően az angol Amber Moss Birch ellen bokszolt a legjobb nyolc között. Ellenfele minden korosztályos versenyen érmes volt, és sajnos ez most sem maradt el a spanyolországi világbajnokságon. Nóra 17 éves, elsőéves ifi, a pontszerző ötödik helyen végzett, így a jövő biztatóan néz ki számára.

Buza Rafael három sikeres mérkőzést követően érkezett meg a negyeddöntőbe, ahol ismét bizonyította, a magyar boksz egyik nagy ígérete lehet a felnőttek között is. Az amerikai Dedrick Crocklem 130 meccset vívott eddigi karrierje során 2013 óta, így nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, de egy világbajnoki negyeddöntőben ritkán az.

Rafi az első két menetben hangsúlyosabb, tisztább ütéseket vitt be, mindezt többször tette, mint amerikai ellenfele, de ez nem látszódott a pontozáson. Crocklem kezét emelték a magasba a mérkőzés végén, minden pontozó őt látta jobbnak, így versenyzőnk az ötödik helyen végzett La Nuciában.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak. A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startolt az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 73 nemzetet képviselve, 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„Rafi jól kezdte a mérkőzést, könnyed bunyóval nyitotta a negyeddöntőt, határozott ütéseket vitt be, és jól forgott le. Az első menetet úgy gondoljuk, megnyerte Rafi, de a pontozás nem ezt tükrözte, 4:1 volt az amerikainak.

A második menetben is két percig Rafi irányított, de itt már mutatkoztak néha a fáradtság jelei. Még itt is úgy éreztük, ha szorosan is, de megvolt ez a menet is, de az amerikai kapta ismételten 4:1-re.

A harmadik menetben már mindkét fél fáradtabb volt, de a nagyobb ütéseket Rafi vitte be. Nem sikerült megszámoltatnia ellenfelét, jól bokszolt a kisebb hibák ellenére is, sajnos a vége nem az lett, mint amit vártunk, vagy ami lehetett volna. Büszkék vagyunk Rafira, három meccset is nyert ezen a világbajnokságon,” nyilatkozta Varsányi Áron a hetedik versenynapról.  

A magyar csapat hetedik napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

Női 81kg: Komjáthi Nóra – Amber Moss Birch (angol) – döntő fölényes vereség a második menetben

Férfi 63.5kg: Buza Rafael – Dedrick Crocklem (amerikai) 0:5

Közelgő események