hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Rendkívül hasznos kesztyűzésekkel tölti női csapatunk az értékes időt Spanyolországban, és már 2023-ra készül a szakmai csapat

Gémes Levente fantasztikus boksszal jutott be az ifjúsági világbajnokságon 71kg-osok döntőjébe, ahol üzbég ellenfé vár rá a szombati fináléban. A lányaink ugyan már kiestek a La Nuciában zajló világbajnokságon, de folyamatosan kesztyűznek váltott ellenfelekkel, és minden alkalmat kihasználnak, hogy fejlődjenek.

A lányaink közül Komjáthi Nóra jutott el a legjobb nyolc közé az ifjúsági világbajnokságon, de angol ellenfele a negyeddöntőben jobbnak bizonyult, így ő pontszerző ötödik helyen végzett Spanyolországban. Hétfős női csapatunk tagjai közül négyen is az ifi korosztályban szerepelhetnek a 2023-as esztendőben, amelynek fő eseménye az áprilisi Európa-bajnokság lesz egy később kijelölendő helyszínen.

A lányok kiesésüket követően minden nap kesztyűzésekkel töltik az értékes időt, és igyekeznek megismerni a korosztályukban minél több ellenfelet, és stílust is. A szakmai vezetés minden kontinensről keresett sparring partnereket a lányoknak, és az elmúlt napokat nagyon aktívan töltötte mind a hét női ökölvívónk.

Európából Románia, Spanyolország, Németország, Lengyelország voltak a fő sparring partnerek az elmúlt három napban. A női boksz három ázsiai nagyhatama ellen is tudtak kesztyűzni a lányok, így India, Kazahsztán, és Japán legjobbjaival is, amelyekből rengeteget tanulhattak. Az amerikai kontinensről Mexikó, Kolumbia, és az Egyesült Államok ökölvívóival találkoztak, míg Afrikából a Zöld-foki szigetekiekkel.

„Büszke vagyok a lányokra, mert mindannyian remek hozzáállással vesznek részt ezen az ifjúsági világbajnokságon. Mindannyian minden alkalmat megragadnak arra, hogy kesztyűzhessenek, és igyekszünk minden segítséget megadni nekik ebben. Az ellenfelek ismerete fontos, minden nap sparringolunk, és már készülünk a 2023-as esztendő feladataira,” mondta Seres Attila a női csapat Vb-munkájáról.

Közelgő események