hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea tizenötödik, míg Szűcs Szabina kilencedik magyar bajnoki címét szerezte meg

Tizenkét döntőre került sor a hölgyek között a Miskolcon zajló felnőtt országos bajnokságon és többen is címet védtek. Nagy Tímea tizenötödik, Szűcs Szabina pedig kilencedik magyar bajnoki aranyérmét szerezte meg. A nap meglepetését Boros Petra okozta, aki a rutinos Oláh Eszter ellen megnyerte a 81 kilót.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye Miskolcon. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt ob méltó legyen az elődök nevéhez és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

A nap női mérkőzése:

Szűcs Szabina nyolc magyar bajnoki címmel, valamint négy világbajnoki részvétellel a háta mögött az egyik legtapasztaltabb női ökölvívónk. A felnőtt női Európa-bajnokságon is negyeddöntős volt októberben, és a magyar bajnokságra felépült sérüléseiből. Magabiztosan jutott be az 57 kilósok döntőjébe, ahol az ifi magyar bajnok Nagy Evelin várt rá, egy sokkal nehezebb rivális. Szűcs Szabina irányította a találkozót, többet dolgozott előre, mint a nemzetközi mérkőzésein, míg Nagy Evelin is sokat dolgozott lábon, hogy elkerülje a nagy pofonokat. A 18 esztendős tehetség nagyon jó ellenfélnek bizonyult, és bírta az iramot a végéig, de Szűcs Szabina rutinja döntött, és kilencedik magyar bajnoki aranyát gyűjtötte be.

A nap női meglepetése:

Oláh Eszter szülést követően tért vissza a magyar bajnokság mezőnyébe és a 81 kilós súlycsoport aranyérmét tűzte ki célul. Az egri ökölvívó egy korábbi kick-boxossal, a technikás csepeli Boros Petrával került szembe a bajnoki döntőben, és remek horgokkal dolgozott az első és a második menetben egyaránt. Boros Petra sokat mozgott lábon, tiszta egyenesei sikeresek voltak a fordított alapállású Oláh Eszterrel szemben, és a harmadik menet előtt még nem dőlt ez az összecsapás. Mindkét ökölvívó sokat talált az utolsó menetben, és a nagy adok-kapokból az élete első magyar bajnoki címét szerző Boros Petra jött ki jobban.

„A szívem vitt előre, hallgattam az edzőimre, ez volt a legfontosabb ezen a döntőn. Fantasztikus érzés, mert nagyon sok nehézségem volt az elmúlt három hónapban, de ez most újra erőt ad nekem” – tette hozzá Boros Petra a nap egyik nagy sikeréhez.

A nap női összefoglalója:

Szeleczki Lilla ugyan még csak 19 esztendős, de már nemcsak bekerült a felnőtt női válogatottba, de a csepeli versenyző részt vehetett a női Európa-bajnokságon Montenegróban is. Szeleczki a döntők napjának első párjában volt érdekelt klubtársa, Török Szonja ellen, és nagy rohamokkal indította a találkozót. A legkisebbek között Szeleczki Lilla volt az esélyes és gyorsan döntésre vitte a dolgot a fináléban, így a magyar bajnokság első aranyérme az ő nyakába került.

Mezővári Kinga és egy 19 éves tehetség, Dobos Rebeka jutott be a könnyűsúlyú (60kg) döntőbe, és a nap egyik legjobb döntőjét vártuk tőlük. A KSI ifjú titánja nem ismer megalkuvást, folyamatosan megy előre minden ellenféllel szemben, és bátor bokszot mutatott be a döntők napján is. A kőbányai színekben bokszoló Mezővári bizonyította, hogy nem véletlenül volt magyar bajnok, és a nyolc év nemzetközi rutin sokat segített a fiatal riválissal szemben. Kinga ütemérzéke kiváló volt a mérkőzés második, és harmadik menetében, így újabb magyar bajnoki címet szerzett.

A kőbányai Gurubi Dóra visszavágott Varga Franciskának az ifjúsági bajnokság döntőjében elszenvedett vereségéért és döntőbe jutott az ob-n. A 18 éves versenyzőnek nem jutott könnyű feladat a fináléban, Budai Vivien is a rutinos női válogatottak közé tartozik, három éve az Európa Játékokon a negyeddöntőig menetelt. Budai sikeresen fogyasztott vissza a 63 kilóba, és a KSI versenyzője remekül mozgott lábon, technikai tudásával biztosította a magyar bajnoki címet.

Az U22-es Eb-ezüstérmes Hámori Luca nyilatkozta a magyar bajnokság előtt, hogy a verseny nagyon fontos a számára, és nem fogja kímélni az ellenfeleit. A Fitt-Boksz SE kiválósága Hollósi Jázmin ellen gyorsan tudatosította, ki a jobb a ringben, és riválisa edzője még az első menetben feladta a küzdelmet, így Luca negyedik felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg 21 esztendősen.

A KSI ökölvívója, Halász Nóra ezúttal nem tudta megvédeni magyar bajnoki címét, miután a felnőtt Európa-bajnokságon is szerephez jutó Lakos Regina lefogyasztott a 70 kilósok közé. Halász két menetet bírt ellenfelével szemben, amikor edzője Törteli Ferenc feladta a küzdelmet. Kétszeres Vb-bronzérmesünk, és újdonsült Eb-harmadikunk, Nagy Tímea is eggyel lejjebb lépett, a középsúlyban (75kg) szerezte meg tizenötödik magyar bajnoki címét, miután az első menetben döntő fölénnyel nyert Csimár Erzsébet ellen.

Hoffmann Réka az idei U22-es Európa-bajnoki ezüstérmével a nemzetközi mezőnyben is letette a névjegyét, és újabb magyar Ob aranyért érkezett Pécsről Miskolcra. A 20 esztendős versenyző a várakozásoknak megfelelően Táskai Sára ellen bokszolt a nehézsúlyú (+81kg) döntőben. Hoffmann az első menetben számoltatott ellenfelére, de Táskai a másodikban lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, de a harmadikban a mérkőzésvezető véget vetett az összecsapásnak, így a pécsi lány ismét magyar bajnok lett.

A Hell Fight tehetsége, Mezei Petra a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a 48 kilósok mezőnyében, és ezúttal már egy súlycsoporttal feljebb szerepel. A 19 esztendős miskolci versenyző mindent kiadott magából a döntőben a még tőle is fiatalabb Pap Kata ellen, aki néhány hete még a spanyolországi ifjúsági világbajnokságon szerepelt. Mezei bizonyította, hogy sokat fejlődött, és technikailag, valamint taktikailag is jobbnak bizonyult az esti program első döntőjében a hazai klub első győzelmét hozva.

Nagyon vártuk az 52 kilós női döntőt, mivel a nemzetközi szinten is már jeleskedő versenyzők, Lakotár Hanna, valamint Sipos Hajnalka csaptak össze a döntőben. A finálé sajnos rövidre sikeredett, mert az U22-es Eb-bronzérmes Sipos súlyosnak tűnő lábsérülést szenvedett, így Lakotár Hanna nyerte meg a bajnoki címet. Varga Beáta a Hell Fight másik 19 éves tehetsége a háromszoros kick-boksz világbajnok dr. Busa Gabriella ellen nem tudta megoldani a taktikai feladatot. Busa hosszabb kezeivel, és folyamatos lábmunkával biztosította első magyar bajnoki címét ökölvívásban.

A női győztesek listája:

48kg: Szeleczki Lilla

50kg: Mezei Petra

52kg: Lakotár Hanna

54kg: dr. Busa Gabriella

57kg: Szűcs Szabina

60kg: Mezővári Kinga

63kg: Budai Vivien

66kg: Hámori Luca

70kg: Lakos Regina

75kg: Nagy Tímea

81kg: Boros Petra

+81kg: Hoffmann Réka

A szövetségi kapitány negyedik napi értékelése a hölgyek teljesítményéről:„A női küzdelmek során is voltak jó mérkőzések, bár az eredmények nagyjából a papírforma eredményeket hozták. Szeleczki felnőtt a mezőnyhöz, idén több értékes győzelmet szerzett. Szűcs Szabina ismét nyert, de jó volt látni, hogy Nagy Evelin végig partnere volt a három menet alatt.

Mezővári Kinga is szép győzelmet aratott, de az igazi nagy csatát a Budai Vivien-Gurubi Dóra mérkőzés hozta. Nagy Timi most sem találkozott komoly ellenállással a döntőben, hozta a kötelezőt. Ezzel együtt jó volt látni, hogy a 75kg-os súlycsoportot gond nélkül tudja hozni, így remélhetőleg a nemzetközi mezőnyben is leteszi majd a névjegyét ebben az olimpiai kategóriában.

A 81 kilós döntő nagyon szoros összecsapást hozott, Boros Petra szorosan győzött Oláh Eszter ellen. Hoffmann Réka szépen bokszolt, és hozta a tőle elvárhatót, amely újabb magyar bajnoki címet jelentett a számára” – nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a hölgyek teljesítményéről.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események