hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyögéri Sára és Rába Noémi egymás ellen döntőzhet Szerbiában

Nyögéri Sára és Rába Noémi szép győzelmeket szerzett a szerbiai Nemzetek Kupája női torna harmadik versenynapján, és mindketten a döntőbe jutottak. A sors pikantériája, hogy a junior 52kg-os döntőben egymás ellen küzdhetnek meg az aranyéremért. A magyar csapat harmadik tagja, a lefogyasztó Lakos Regina, aki érdekelt volt a programban, mérkőzés nélkül jutott be a 70kg-osok döntőjébe.

Nyögéri Sára a tavalyi junior Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutott, és idén másodévesként még komolyabb céljai vannak. Az év legfontosabb versenyére majd csak júliusban kerül sor, de Sára már most bizonyította, hogy remek formában van, a szerb Nikolina Dzida a harmadik menetre teljesen elfáradt a tempótól, amelyet a magyar versenyző diktált ebben az elődöntőben.

Rába Noémi szintén másodéves junior, aki tavaly a Bornemissza Emlékverseny megnyerésével robbant be az élmezőnybe. A 15 éves tehetség a negyeddöntőben gyors sikert aratott, amelyet ezúttal egy újabb követett a legjobb négy között. Nem bízta a bírókra a döntést, már az első menetben döntő fölényes győzelmet aratott, így a két magyar junior lány egymás ellen meccselhet az aranyéremért.

A szerbiai Női Nemzetek Kupája hagyományosan az év első felnőtt ökölvívó eseménye, a tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Zomborban. Ebben az esztendőben is erős csapatok vesznek részt az eseményen, de az indulói létszám ezúttal egy kicsit kisebb, mint a 2022-es esztendőben. A negyedik versenynapon négy magyar ökölvívó lesz érdekelt, közte két serdülő tehetségünk is.

„Nyögéri Sára a tőle megszokott harciassággal küzdötte végig a mérkőzést, amit az ellenfele egyre kevésbé bírt, így versenyzőnk magabiztosan jutott be a döntőbe. Rába Noémi szintén szerb ökölvívóval mérkőzött meg a döntőbe jutásért, és a negyeddöntőhöz hasonlóan most sem ment végig az első menet sem. Noémi egyre magabiztosabb a ringben, és ez látszódik az eredményein is. A döntőben így Nyögéri Sára-Rába Noémi mérkőzés lesz, amely szép magyar eredmény ezen a versenyen.

Lakos Regina algériai ellenfele nem érkezett meg, így ő mérkőzés nélkül jutott be a döntőbe” tájékoztatott Seres Attila a harmadik versenynapot követően a helyszínről.

A magyar csapat harmadik napi eredményei:

Junior 52kg: Nyögéri Sára – Nikolina Dzida (szerb) 4:0

Junior 52kg: Rába Noémi – Andjelija Kovcsics (szerb) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Felnőtt 70kg: Lakos Regina – Ichrak Chaib (algériai) – mérkőzés nélküli győzelem

A magyar csapat negyedik napi párosításai:

Serdülő 44kg: Ódor Eszter – Ajna Halilovics (bosnyák)

Serdülő 54kg: Dorkó Laura – Szama Huszejnova (azeri)

Felnőtt 54kg: Lakotár Hanna – Nikolina Csacsics (horvát)

Felnőtt 57kg: Szűcs Szabina – Claudia Nechita (román)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események