hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A serdülő újonc Dorkó Laura is döntős Zomborban

A magyar csapat egyik új tagja, a serülő Dorkó Laura sikeresen megfordította az összecsapását, és a szerbiai Nemzetek Kupája női tornán a döntőbe jutott, így tovább bővült a Zomborban aranyéremért ringbe lépők száma.

Dorkó Laura újonc a serdülők között, és hátrányban volt a pontozóknál az azeri riválisával szemben, de a harmadik menetet teljesen más ritmusban kezdte, és harcosságával nemcsak meglepte ellenfelét, de erős ütéseivel döntő fölénnyel győzte le riválisát, így érdekelt lesz a szombati döntőben.

Ódor Eszter is jól harcolt élete első fontos nemzetközi eseményén, de idősebb bosnyák riválisa most még jobbnak bizonyult. Lakotár Hanna és Szűcs Szabina is érdekelt volt a negyedik versenynapon, két tokiói olimpikontól kaptak ki, a horvát Nikolina Csacsics, és a román Claudia Nechita kezét emelték a magasba. Szabina sokadik alkalommal bokszolt az olimpiai negyeddöntős románnal, és ezúttal egy nagyon szoros összecsapásban maradt alul.

A szerbiai Női Nemzetek Kupája hagyományosan az év első felnőtt ökölvívó eseménye, a tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Zomborban. Ebben az esztendőben is erős csapatok vesznek részt az eseményen, de az indulói létszám ezúttal egy kicsit kisebb, mint a 2022-es esztendőben.

Az ötödik versenynapon négy magyar ökölvívó lesz érdekelt az aranyéremért, és egy első helyezésünk már biztos, mert a junior 52 kilós döntőbe két tehetségünk, Nyögéri Sára és Rába Noémi került be.

„Ódor Eszter a csapat legfiatalabb tagja, a tavalyi döntős bosnyák lánnyal harcolt a negyedik versenynapon. Ellenfele jobb volt, de Eszter szépen dolgozott, tisztességgel helytállt, és remek ütéseket is bevitt. Dorkó Laura szintén első serdülő mérkőzését vívta egy erősebb, és idősebb azeri ökölvívóval szemben. Pontozás alapján jobb volt az azeri, de Laura kétszer is pontosan eltalálta, amelyeket számolás követett, így RSC-vel hoztuk a mérkőzést. Laura is nagyon harcos volt akárcsak Eszter, a kicsik jó alapanyagok. Lakotár Hanna a horvát Nikolina Csacsics ellen jól kezdett, de összességében ellenfele jobbnak bizonyult ezen a napon. Hanna a Bocskai Emlékversenyre készül, Debrecenben élesebb lesz. Szűcs Szabina újra a román Nechita ellen lépett ringbe, szerintem ez volt az eddigi legjobb összecsapásuk az eredménytől függetlenül. Szabina kezdeményezőbb volt, ezt a taktikai vonalat erősíti tovább a Bocskaira” – mondta Seres Attila a negyedik versenynapot követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események