hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Rába Noémi második nemzetközi junior tornáját nyerte meg, ezúttal Zomborban ért fel a csúcsra

Az ötödik versenynapon négy magyar ökölvívó volt érdekelt az aranyéremért, és egy első helyezésünk már biztos volt, mert a junior 52 kilós döntőbe két tehetségünk, Nyögéri Sára és Rába Noémi került be. Ebből a párharcból utóbbi került ki győztesen, így Rába a tavalyi Bornemissza emlékversenyt követően ismét egy nemzetközi tornát nyert meg a juniorok között, ezúttal Zomborban.

Dorkó Laura újonc a serdülők között, de egy hatalmas csatában megfordítva az elődöntőjét, a fináléba verekedte be magát. A horvát a rutinosabb Valeria Steko várt rá, akinek a nővére tavaly junior Európa-bajnok lett, így nem számíthatott könnyű csatára. Laura nagyon harcos lány, ezt bizonyította első nemzetközi fellépésén és ezüstéremmel távozhat Szerbiából.

Talpas Roxána a junior csapat egyik erőssége lehet idén. Nagy intenzitással bokszol minden alkalommal és a küzdeni tudása példás. Az azeri Banucsicsak Naszirli az elődöntőben Petrimán Patríciát győzte le, és sajnos jobbnak bizonyult Roxánánál is, de az év fő versenyén, a júliusi junior Európa-bajnokságon vissza lehet majd vágni.

A szerbiai Női Nemzetek Kupája hagyományosan az év első felnőtt ökölvívó eseménye, a tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Zomborban. Ebben az esztendőben is erős csapatok vesznek részt az eseményen, de az indulói létszám ezúttal egy kicsit kisebb, mint a 2022-es esztendőben.

Az utolsó, hatodik versenynapon, két ifjúsági, és négy felnőtt versenyzőnk lesz érdekelt a zombori döntőkben.

„A serdülők között Dorkó Laura szépen küzdött a nála fél fejjel magasabb horvát lánnyal de nem tudta áthidalni a különbséget. Egy jó meccsen, de pontozással alul maradt, így egy szép ezüstéremmel zárta első nemzetközi tornáját. A juniorok között 46 kg-ban Talpas Roxána annyit ütött az azeri lánnyal együtt, ami három mérkőzésre is elég lett volna. A szoros csatából végül az azeri versenyző jött ki jobban. Ezüstérmes lett Roxána, a bronzérmes pedig Petrimán Patrícia. Junior 52 kg-ban magyar döntő volt, amit 4:1-re Rába Noémi nyert Nyögéri Sára ellen. Ketten összesen három szerb lányt győztek le a döntőbe jutásig, amely szoros küzdelmet hozott kettejük között. Serdülő 44 kg-ban Ódor Eszter is bronzérmes lett, így a serdülő, valamint a junior válogatott 1 arany, 3 ezüst és 2 bronzéremmel zárta a szerbiai nemzetközi tornát, így elégedett vagyok velük maximálisan” – nyilatkozta Seres Attila az első döntős versenynapot követően.

A magyar csapat ötödik napi eredményei:

Serdülő 54kg: Dorkó Laura – Valeria Steko (horvát) 0:5

Junior 46kg: Talpas Roxána – Banucsicsak Naszirli (azeri) 0:5

Junior 52kg: Nyögéri Sára – Rába Noémi 1:4

A magyar csapat hatodik napi párosításai:

Ifjúsági 70kg: Turbucz Klaudia – Sophia Brettschneider (szlovák)

Ifjúsági 75kg: Komjáthi Nóra – Natasa Lugomerszki (szerb)

Felnőtt 50kg: Mezei Petra – Sandra Bril (szerb)

Felnőtt 70kg: Lakos Regina – Arin Danyilcsik (fehérorosz)

Felnőtt 75kg: Nagy Tímea – Elma Hajrovics (szerb)

Felnőtt +81kg: Hoffmann Réka – Emily Asquith (angol)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események