hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

67. BOCSKAI ISTVÁN NEMZETKÖZI EMLÉKVERSENY – 61 párral nyitunk kedden!

A 67. Bocskai Emlékverseny a sorsolással kezdetét vette, és ahogy azt az előzetes nevezések alapján várni lehetett, minden idők egyik legnagyobb debreceni bokszeseménye lesz az elkövetkező közel egy hétben. Az első versenynapon a hölgyeknél, és az uraknál egyaránt 7-7 súlycsoport lesz érdekelt a selejtezős küzdelmekben.

Összesen 105 női ökölvívó, valamint 174 férfi versenyző vesz részt ezen a 67. Bocskai Emlékversenyen, amelyen igazi sztárparádét láthat a debreceni közönség. A 279 fős összesített létszám csúcs a verseny történetében, és négy kontinens versenyzői is képviseltetik magukat a hagyományos eseményen.

Összesen huszonöt ország szerepel az idei 67. Bocskain: Anglia, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Csehország, Finnország, Franciaország, Horvátország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Skócia, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Thaiföld, Ukrajna és Üzbegisztán.

A nők döntőire február 10-én pénteken, míg a férfiak fináléira egy nappal később 11-én, szombaton kerül sor Debrecenben. Az idei Bocskai emlékverseny remekül szolgálja mindenki számára a felkészülést az Európa Játékokra, valamint a női-, valamint a férfi világbajnokságra.

Az első versenynapon két programban, és három ringben összesen 61 pár küzdelmeire kerül sor Debrecenben. A Bocskai történetében ez az első alkalom, hogy három ringre is szükség van a rendezéshez a nagy indulói létszám miatt. A verseny technikai delegáltja a finn Anna Laukkanen, aki legutóbb 2021-ben a koronavírus járvány közepén dolgozott az eseményen.

Összesen 22 magyar ökölvívó lép ringbe az első versenynapon, amely kora délután egykor kezdődik, és a késő estébe nyúlik majd várhatóan. Nagy csata várható Gerzsenyi István, és az újdonsült magyar bajnok Pylypec Maksim között, de megkezdi szereplését többek között Hámori Luca, Lakotár Hanna, és Cservenka Róbert is.

A nem magyar érdekeltségű párharcok közül minden bizonnyal az egyik legnagyobb csatát majd a belga Európa-bajnok Vasile Usturoi és 18 éves ifjúsági világbajnok üzbég Bahtijor Aszadov összecsapása hozza majd az 57 kilósok között. A két klasszis csatájára már a legjobb tizenhat közé jutásért sor kerül, így közülük csak egy ökölvívó folytathatja majd a küzdelmeket.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események