hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabinát követően Virbán Gábor is döntős a Bocskain

Két magyar léphet ringbe a szombati döntőkön a 67. Bocskai Emlékversenyen, miután Szűcs Szabinát követően Virbán Gábor is az aranyéremért bokszolhat. A kazah riválist legyőző Virbán mellett Bernáth Attila volt még érdekelt, aki egy nagyon szoros összecsapáson maradt alul, és bronzérmes lett.

Az utolsó versenynapon Szűcs Szabina, és Virbán Gábor lesz érdekelt a magyar csapat tagjai közül, mindketten az aranyéremért lépnek ringbe az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban 14 órától.

A nap összefoglalója

Bernáth Attila két szép győzelemmel jutott be a legjobb négy közé, ahol egy német ökölvívó várt rá, a rendkívül magas Salah Ibrahim. A két évvel idősebb német jelentős magassági fölénnyel rendelkezett ezen a mérkőzésen, és mindent megtett annak érdekében, hogy távol tartsa a magyar ökölvívót. Korábbi ifi Európa-bajnokunk szívét-lelkét kitette az elődöntőben, és a harmadik menet előtt még nyitott volt a mérkőzés. Attila bevállalta a közelharcot a harmadik menetben, mindketten többször találtak, és ebből a német jött ki jobban. Bernáth egy nagyon szoros mérkőzést vesztett el megosztott pontozással, így ezúttal bronzérmes lett a Bocskai emlékversenyen.

A negyeddöntőben sikeres, tavalyi Eb-résztvevő Virbán Gábor a kazah Daulet Moldasev ellen lépett ringbe az elődöntőben, az 54 kilósok között. A kazah ökölvívó a nemzetközi porondon kisebb tornagyőzelmekkel vétette észre magát, de a nemzeti bajnokságokon rendre eredményes volt, és egy nagyon erős ökölvívó iskolából érkezett. A taktikai első menetet követően belharc dominált a második menetben, és ebben Virbán Gabi jobbnak bizonyult. A 24 éves magyar sokat mozgott lábon, és igyekezett a legjobb távolságot tartani a harmadik menetben, amely az utolsó etapban sikerült is. Virbán Gabi kisebb meglepetésre legyőzte a kazahot, és a döntőbe jutott, ahol egy újabb közép-ázsiai ellenfél, az üzbég Ojbek Dzsurajev lesz, egy kilenc év nemzetközi rutinnal rendelkező bokszoló.

Akylov Pylyp, a harmadik érdekelt magyar ökölvívó lett volna az elődöntőben, de sérülése miatt nem tudott ringbe lépni, így Bernáth Attilához hasonlóan bronzérmes lett.

„Bernáth Attila szoros mérkőzést vívott a német ellenfelével, de egy kicsi hiányzott még tőle, hogy egyértelmű legyen a győzelme. A szükségesnél kevesebbet ütött, és kevésbé használta ki a közelharc lehetőségeket is. A három meccsét tekintve összességében elégedett vagyok a Bocskain nyújtott teljesítményével. Erre lehet majd építeni, amikor március elején elkezdjük a felkészülésünket a tatai edzőtáborban.

Virbán Gabi jól bokszolt, végig vitte mind a három menetet, és egyértelmű győzelmet aratott. Bízom benne, hogy sikerül megnyernie majd a döntőt is. Sajnálom, hogy Akylov Pylyp az előző mérkőzésén szerzett sérülés miatt nem tudott mérkőzni. Bízom benne, hogy a holnapi döntőn Szűcs Szabina és Virbán Gábor mindent ki tudnak bokszolni magukból, és be tudják húzni majd az aranyérmeket” – foglalta össze a negyedik versenynapot Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események