hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina és Virbán Gábor is ezüstéremmel zárta a Bocskait

A debreceni 67. Bocskai István Emlékverseny magyar érdekeltségű döntői véget értek a nemzetközi tornán. Szűcs Szabina és Virbán Gábor egyaránt ezüstéremmel zárt a rendkívül erős nemzetközi versenyen, amely remek állomás volt az év legfontosabb eseményei előtt.

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere köszöntötte a verseny összes résztvevőjét és kiemelte a kiváló kapcsolatokat a MÖSZ-szel, valamint a város erőfeszítéseit, hogy immáron 1957 óta rendezik a Bocskai emlékversenyt. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke Kurtucz Csaba nyitotta meg a döntőket, és kihangsúlyozta, hogy ezúttal hatalmas mezőny, és világklasszisok gyűltek össze a Bocskain.

Szűcs Szabina két évvel ezelőtt a Bocskai Emlékverseny döntőjébe jutott, de akkor az olasz Irma Testa megállította, és ezüstérmet szerzett. Szabina ezúttal is a fináléba került két győzelmét követően, ellenfele a 21 éves angol Olivia Holmes volt, aki rengeteget fejlődött az elmúlt egy évben. Ugyanez igaz Szabinára is, aki erőnléttel is bírta az elmúlt versenyeket, és határozottan kezdte az első menetet, igyekezett azonnal magához ragadni a kezdeményezést. Szabina többet mozgott előre, mint az elmúlt két mérkőzésen és a ring közepét uralta a lábon szintén sokat mozgó angollal szemben. Holmes megérezte az ütőtávot Szabinával szemben, így az angol nyakába került az aranyérem.

„Boldog vagyok, hogy sikerült egy kiváló lengyelt, és ukránt legyőznöm ezen a viadalon. Sajnos a döntő nem úgy sikerült, mint ahogy elterveztük, de megyünk tovább az úton, és legközelebb sikerülni fog” – nyilatkozta Szabina.

Virbán Gábor egy kazah bunyóst búcsúztatott az elődöntőben, és egy újabb közép-ázsiaival nézett farkasszemet a fináléban, Ojbek Dzsurajev már nyerte meg hazája bajnokságát is, így nem lehetett félvállról venni. Gábor és az üzbég is 1998-ban születtek, hasonló tapasztalatokkal rendelkeznek a bokszvilágban, valamint hasonló stílusban bokszoltak. Dzsurajev remek ütemérzékkel kezdte a mérkőzést, és lábon nehezen volt lekövethető. Virbán remekül kezdte a harmadik, utolsó menetet, de azonnal jött rá válasz az üzbég oldalról is. Az ítészek jogosan az üzbéget látták jobbnak, így Szabinát követően Virbán Gábor is ezüstérmet vehetett át.

„Jó ellenfeleket sikerült legyőznöm ezen a versenyen, a döntőben a fordított alapállású üzbég jobb volt. Három mérkőzést nyertem, dolgozom tovább” – mondta Virbán Gábor a döntőt követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események