hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina – Három kemény mérkőzést sikerült vívnom Debrecenben

Szűcs Szabina kilencedik felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg a miskolci ob-n két hónappal ezelőtt, míg az új esztendőt remekül indította a Bocskain. Az erős debreceni nemzetközi tornán Szabina a vb-ezüstérmes lengyel Sandra Kruk mellett az ukrán Marianna Baszanec legyőzésével jutott be a döntőbe.

Szabina az angol Olivia Holmes ellen nem tudta megoldani a döntős feladatot, így ezüstérmes lett, de a magyar női csapat legjobbjának bizonyult ezzel az eredménnyel. Az Eb-negyeddöntős Szabina 2014, 2016, 2018, és 2022-őt követően az ötödik világbajnokságára készül, de az év fő feladata neki is az Európa Játékok lesz.

„Az elmúlt évek legerősebb Bocskai emlékversenyét rendezte meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Nekem ez volt életem első magyarországi versenye, ahol egyszerre három ringben mentek a küzdelmek. Azt nagyon sajnálom, hogy a döntőt nem sikerült megnyernem, de összességében elégedett vagyok, hogy három kemény mérkőzést sikerült vívnom a szuper közönség előtt, és két alkalommal győztesen hagyhattam el a ringet.

A vb-ezüstérmes lengyel Sandra Kruk régóta a kívánságlistámon szerepelt, nagyon akartam ellene bokszolni, és ez végre össze is jött ezen a Bocskain. Kicsit tartottam az erős horgaitól, ezért hosszú egyenesekkel próbáltam megállítani, és ezzel a taktikai fegyverrel sikerült legyőznöm. Az elődöntőben az ukrán ellenfelemnél kihasználtam azt, hogy kicsit nyitottan bokszol, ezért próbáltam agresszívabban támadni, amely szintén sikeresnek bizonyult. A fináléban az angol Holmes ellen szintén próbáltam harcosan küzdeni, azonban nem annyira találtam meg az ütőtávomat, így ezüstéremmel zártam. A verseny komoly sorozatterhelést jelentett nekem, amely fontos eleme a további felkészülésemnek. Mindenképp a támadó bokszot erőltettem a versenyen, és úgy néz ki, hogy ezzel eredményesebb vagyok, mint a korábbi kontra bunyóval. A következő hetekben Tatán és Olaszországban készülök fel az indiai női világbajnokságra, amely itt van a nyakunkon, március közepén kerül megrendezésre. Úgy tudom, hogy február 27-én megyünk Assisibe, és nagyon várom, hogy Irma Testa ellen kesztyűzhessek, legutóbb ugyanis nem tudtam élni a lehetőséggel” – mondta Szűcs Szabina.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események