hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az ifjúsági 71 kg világszínvonalú lesz a Tóth Ákos emlékversenyen

Az Énekes István emlékverseny kiváló elődöntőket, döntőket hozott az elmúlt héten, és a budapesti eseményt követően ismét az ifiken lesz a főszerep március végén. A Tóth Ákos emlékverseny következik 23-26-ig, és elsősorban az ifjúsági korcsoport kap lehetőséget a bizonyításra, de a felnőttek között is avatnak bajnokot.

A versenyt a 2009. március 6-án tragikusan elhunyt korábbi ökölvívó, Tóth Ákos tiszteletére rendezik meg minden évben Kókán 2010 óta, ahol a versenyző élt és bokszolt. A verseny motorja a Tápiómente Ökölvívó Klub edzője, Lantos Gyula, aki minden évben minőségi külföldi versenyzőket hoz el az eseményre.

A Tápiómente Ökölvívó Klub és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közös eseményén az ifjúságiak az 51 kg-ban, 54 kg-ban, 57 kg-ban, 60 kg-ban, 63.5 kg-ban, 67 kg-ban, 71 kg-ban, 75 kg-ban, 80 kg-ban, 86 kg-ban, valamint a 92 kg-ban küzdhetnek meg. A felnőtt férfiak egy kategóriában, az 54 kilóban vehetnek részt a Tóth Ákos emlékversenyen.

Az ifi és a felnőtt verseny mellett a programban helyet kap a mindkét versenynapon sorra kerülő Magyarország-Lengyelország serdülő válogatott csapattalálkozó. A serdülő korcsoport számára ez lesz az év folyamán az első fontos megmérettetés, és a szakmai stábnak az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságig még van ideje felépíteni a csapatot.

A magyar mezőny mellett az idei Tóth Ákos emlékversenyen Lengyelország, Ausztria, és Írország teszi tiszteletét. Mindhárom ország legjobb ifjúsági versenyzőivel szerepel majd a Berki Krisztián Sportcsarnokban.

Az ifjúsági fiúk 71 kilós mezőnyében igazi világklasszis csaták zajlanak majd minden bizonnyal, mert az ifjúsági vb-ezüstérmes Gémes Levente, valamint a junior Európa-bajnok mellett Nileborg Krisztián mellett az ír Bobbi Duggan Flood is benevezett a versenyre. A jelenleg 18 esztendős ír ökölvívó volt a 2022-es ifjúsági Európa-bajnokság aranyérmese ebben a súlycsoportban, így parázs mérkőzésekre van kilátás a három klasszis között.

Sean Tyndal (57 kg), és Lee McEvoy (63.5 kg) már a 2019-es serdülő Európa-bajnokságon is kiemelkedő eredményeket ért el az ír csapat tagjaiként. McEvoy a 2022-es ifjúsági világbajnokságon ráadásul még egy bronzérmet is szerzett, ezúttal pedig egy súllyal feljebb szerepel. Frank Daninak, valamint az Énekesen aranyrémes Horváth Richárdnak, és Lantos Álmosnak így szintén nagyon magasan jegyzett riválisaik lesznek a közelgő Tóth Ákos emlékversenyen.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események