hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca nagy csatára kényszerítette a világbajnokság egyik esélyesét

A magyar csapat tagjai közül senki sem volt érdekelt a női világbajnokság második napján az indiai Új-Delhiben, de szombaton ismét két ökölvívónk lépett ringbe. Dr. Busa Gabriella és Lakotár Hanna nem járt sikerrel az első napon, míg Hámori Luca és Szeleczki Lilla számára is befejeződött a világbajnokság.

Hámori Lucára nem várt könnyű feladat, sokkal jobb sorsolása is lehetett volna az U22-es Eb-ezüstérmes tehetségnek. A tavalyi világbajnokságon érmes thaiföldi Janjaem Suwannapheng várt rá, aki a váltósúlyban (66kg) az egyik legnagyobb ütőerővel rendelkezik. Luca bátran felvállalta a harcot, több tiszta találatot vitt be, és összességében egy menetet el is hozott a klasszis riválissal szemben, de nem sikerült az igazi bravúr. 29:28-ra minden pontozónál a thaiföldi nyert, de Luca fejlődése folyamatos, képes felvenni a lépést a súlycsoport legjobbjaival is.

Szeleczki Lilla életen első világbajnokságán szerepelhet, és számára sem volt túl kedvező a sorsolás, a marokkói Yasmine Mouttaki már 2017-ben Afrika-bajnok volt. Lilla harcos volt szokásához híven, de a rutin még hiányzott a minőségi rivális legyőzéséhez.

A női világbajnokságon összesen 324 ökölvívó vesz részt 65 ország képviseletében, közte nyolc magyar hölgy is. A női világbajnokság egy aktív felkészülés az év fő versenyére, a június végi lengyelországi Európa Játékokra, amely az első olimpiai kvalifikációs esemény.

„Már a sorsolásnál tudtuk, hogy nehéz küzdelmeket szánt nekünk a sors. Luca nagyon bátran küzdött, mind a három menet eredménye megosztott pontozás volt. A második menetben az ellenfél kesztyűjén a ragasztó szalag felsértette kicsit a szeme alatt, amit az orvosnak mutatott meg a bíró. Talán ez befolyásolhatta a második menet eredményét. Egy ilyen szintű ellenféllel csak ilyen felfogásban lehet bokszolni.

Lilla meccse hullámzó volt, többször tisztán eltalálta bal kézzel a marokkóit, de sokszor túl nyitottan támadott, amit a magasabb ellenfél ki tudott használni. Sajnos a végén ma is az ellenfelek kezét emelték fel” – nyilatkozta Seres Attila a világbajnokság harmadik versenynapjáról.

A magyar csapat harmadik napi eredményei a női világbajnokságon

48kg, a 16 közé jutásért: Szeleczki Lilla – Yasmine Mouttaki (marokkói) 0:5

66kg, a 16 közé jutásért: Hámori Luca – Janjaem Suwannapheng (thaiföldi) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események