hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabinának és Mezei Petrának sem sikerült a bravúr

Újabb két versenyzőnkre várt megmérettetés az Indiában zajló világbajnokságon, amelyen a negyedik selejtezős napra került sor Új-Delhiben. Sajnos sem Mezei Petrának, sem Szűcs Szabinának nem sikerült a bravúr ezen a vb-n, amelyen a magyar csapat rettentő peches sorsolást kapott.

Ifjúsági Eb-ezüstérmesünk, a 19 éves Mezei Petra még éppen, hogy csak átlépte a 30 mérkőzéses határt, és első felnőtt világbajnokságán szerepelhet Indiában. Elsősorban tanulásra használja, és építkezésre ezt az eseményt, de sokat mutatott harcosságából ezen a napon a Puerto Ricő-i Krystal Rosado ellen. A karibi ellenfél rutinja diadalmaskodott, egyhangú pontozással győzött, de Petra csak éppen megtette első lépéseit a felnőtt mezőnyben.

Az ötödik világbajnokságán szereplő Szűcs Szabina nem kezdett rosszul a brazil Jucielen Romeu ellen, aki a tokiói olimpián is kiemelt volt már. Koncentráltan nyitott, voltak találatai, de az első menet végére a brazil látványosabbakat ütött, így Romeu vitte el az első felvonást minden pontozónál. A második menetben egy brazil jobbegyenest követően a mérkőzésvezető számolt Szabinára, és ezt követően már Romeu akarata érvényesült ezen az összecsapáson.

A női világbajnokságon összesen 324 ökölvívó vesz részt 65 ország képviseletében, közte nyolc magyar hölgy is. A női világbajnokság egy aktív felkészülés az év fő versenyére, a június végi lengyelországi Európa Játékokra, amely az első olimpiai kvalifikációs esemény.

„Mezei Petra harcosan küzdött, azonban a nyílt sisakos küzdelem a Puerto Ricoi versenyzőnek kedvezett. A támadásaink nagy részét előre olvasni lehetett. Szabina egyszer már bokszolt egy szoros mérkőzést a brazil lánnyal, most látványos volt a sebesség különbség a brazil javára. Újabb eredménytelen napon vagyunk túl sajnos”- nyilatkozta Seres Attila a világbajnokság negyedik versenynapjáról.

A magyar csapat negyedik napi eredményei a női világbajnokságon:

50 kg, a 16 közé jutásért: Mezei Petra – Krystal Rosado (Puerto Ricó-i) 0:5

57 kg, a 16 közé jutásért: Szűcs Szabina – Jucielen Romeu (brazil) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események