hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakos Regina kiesését követően már csak Nagy Tímea maradt versenyben a vb-n

Az Új-Delhiben zajló női világbajnokságon már az ötödik versenynapra került sor, de a magyar csapatnak továbbra sincsenek nagy sikerélményei. Lakos Regina is egy sokkal jobb eredménysorral, és hatalmas rutinnal rendelkező versenyzőtől kapott ki hétfőn. A magyar csapat tagja közül így már csak Nagy Tímea maradt versenyben – ő a negyeddöntőben az éremért bokszolhat.

A tavalyi felnőtt női Európa-bajnokságon a válogatottban bemutatkozó Lakos Regina egy súllyal lejjebb lépett, a 70 kilósok között próbál szerencsét a nemzetközi mezőnyben. Regina a 2022-es világbajnokság ezüstérmesével, a tavalyi Afrika-bajnokkal került össze a sorsolásnál. A cél a legjobb nyolc közé jutás volt a mozambiki Alcinda Panguane ellen, és Regina mindent kiadott magából ezen a napon.

Mozambik még véletlenül se tévesszen meg senkit, a női boksz arrafelé rendkívül erős világszinten is, a tavalyi évben versenyzőik két érmet is szereztek a világbajnokságon, majd csapatuk az első helyen végzett az Afrika-bajnokságon. Panguane ráadásul a csapatuk legjobbja, így Reginának ez volt a maximum, amelyet ki tudott adni magából egy sokkal magasabban jegyzett riválissal szemben.

„Ahogy az eddigi meccseken, úgy ma is a papírforma érvényesült sajnos. Reginánál sokkal rutinosabb, eredményesebb a mozambiki versenyző. Regi küzdött becsülettel, ez most a tisztes helytálláshoz volt elég” – nyilatkozta Seres Attila a vb ötödik versenynapjáról.

A magyar csapat ötödik napi eredménye:

70kg, a 8 közé jutásért: Lakos Regina – Alcinda Panguane (mozambiki) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események