hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Ricsi állt a legközelebb a meglepetéshez Belgrádban

Öt magyar szerepel a nemzetközi női és férfi tornán Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével. A hagyományos erős szerbiai tornán, a Belgrád Winner első napján három magyar volt érdekelt, de egyik versenyzőnknek sem sikerült a bravúr francia, illetve orosz ellenfeleikkel szemben.

Kovács Ricsinek is már a legjobb tizenhat között mérkőznie kellett, a tavalyi Eb-ezüstérmes francia Lounes Hamraoui ellen voltak remek megmozdulásai, de ez a mai napon kevés volt a sikerhez. Baracsi Dániel és Felföldi László sokkal rutinosabb orosz ellenfelekkel szemben maradtak alul az első versenynapon.

A szerbiai nemzetközi versenyen összesen 25 ország 189 ökölvívója vesz részt mind az öt kontinensről. Az európai országok mellett Kazahsztán, Kuba, Brazília, Ausztrália, Algéria, Marokkó, Zöldfoki-szigetek, Kirgizisztán és Tajvan is részt vesz a hatvanadik alkalommal sorra kerülő belgrádi nemzetközi tornán.

„Ma sajnos mind a három mérkőzésen vereséget szenvedtek a versenyzőink, bár szoros meccseken. Kovács Ricsi az első mérkőzésen a francia Eb II. helyezett versenyzőjével lépett ringbe. Az első menetben Ricsi nem tudta megtalálni a megfelelő ütőtávot, amitől egy kicsit el is bizonytalanodott. A második menetben viszont már hatékonyabban bokszolt, és szerintem el is hozta a menetet. A harmadikban megint kimaradt egy-két kontra, és több találatot tudott bevinni a francia versenyző. Azt gondolom, hogy ha eljön az ideje és Ricsi már tökéletes formában lép majd ringbe az Európa Játékokon, akkor le fogja tudni győzni ezt az ellenfelet is. Baracsi Dani egy nagyütő orosz ellen mérkőzött, de sajnos alulmaradt egy szoros meccsen. Az első menetben az utasításom ellenére kicsit meggondolatlanul ment előre Dani, és sok felesleges ütést beszedett ez által. A második menetben már javított, sokkal hatékonyabb volt. A bíró jogosan megintette tenyeresért az oroszt, és később számomra érthetetlen módon Danit is, akit egyébként korábban nem is figyelmeztettet ezért a szabálytalanságért. A harmadik menetet talán már a bíróknál is elhozta Dani, de a győzelem sajnos szűken elmaradt. Dani nagy harcos, erős, és bátor is, de nagyon sokat kell még technikailag fejlődnie ahhoz, hogy a nemzetközi élmezőnyben is komoly eredményt tudjon majd elérni.

Felföldi határozatlanul kezdett, és bár szépen kimozogta az ellenfelét az első menetben a balok kíséretében, a várt jobbegyenesek elmaradtak. Ez a kép megmaradt a második menet végéig, ahol Laci végre megvillant egy-két gyors akcióval. A harmadikban már élesebb volt a küzdelem, de az orosz versenyző itt is szűken elvitte a mérkőzést. Laci is fiatal versenyző, akinek a fejlődése folyamatos, de még sok-sok edzésre és mérkőzésre van szüksége a jövőben a későbbi eredményességhez.

Holnaptól versenyen kívül folytatjuk a kesztyűzéseket a mai napon ringbelépő versenyzőinkkel. A legfontosabb, hogy minél több kesztyűs menet legyen a héten a versenyzők számára.

Holnap, illetve holnapután ringbe lép a kettő kis súlyú versenyzőnk is. Bernáth Attila a spanyol Európa bajnokkal, Szaka Pisti pedig egy jó képességű francia versenyzővel fog mérkőzni”- nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat első napi eredményei:

63.5 kg: Kovács Richárd – Lounes Hamraoui (francia) 0:5

92 kg: Baracsi Dániel – Alekszej Zobnyin (orosz) 0:5

+92 kg: Felföldi László – Magomedszultan Muszajev (orosz) 0:5

A magyar csapat második napi párosítása:

51 kg: Bernáth Attila – Martin Molina (spanyol)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események