hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ötvenhét párral nyitott az Utánpótlás Magyar Kupa Csepelen

Az Utánpótlás Magyar Kupa 57 mérkőzéssel kezdődött el a csepeli Halker Király Team edzőtermében. A viadalon az U12-es, a serdülő, és a junior korcsoport tagjai vehetnek részt, mindannyian a jövő reménységei. A első napon a rutinosabb ökölvívók jutottak tovább, nagy meglepetések nem születtek.

A versenyen az U12-esek, a juniorok, valamint a serdülők között összesen 65 egyesült 324 ökölvívója vesz részt, és harcol a bajnoki aranyérmekért. A serdülők, és a juniorok között az Utánpótlás Magyar Kupa fontos válogató a korosztályos Európa-bajnokságok előtt.

Az U12-esek között két mérkőzésre került sor az első versenynapon, a csepeli Mézes Márk, valamint ikertestvére Mézes Krisztián egyaránt győztesen hagyta el a ringet. A serdülő lányoknál Kiss Zsófia döntő fölénnyel múlta felül Majoros Kiarát, míg a válogatottak közül Szvercsek Jázmin és Dorkó Laura mérkőzése nélkül győzött.

A serdülő fiúknál nyolc mérkőzés is idő előtt ért véget, de láthattunk néhány parázs csatát is már az első napon, mint amelyet Pesti József és Hajós László vívott az 52kg-ban. A szoros összecsapás az előbbi sikerével ért véget, míg a gyáli testvérek, Cservák Botond és Cservák Martin egyaránt magabiztosan jutott tovább a következő körbe.

A junior fiúk számára elég mozgalmas versenynapra került sor, tíz súlycsoport is érdekelt volt szerdán. Az 54 kilós súlycsoportban az esélyesek közül Dóró Levente, és Nileborg Benjámin is gyors győzelemmel kezdett, míg többen nagy csatára kényszerültek, megosztott pontozással diadalmaskodtak csak.

„Nagyobb indulói létszámra számítottam a serdülőknél az idei Magyar Kupán. Több klub is panaszkodott betegségekre, vannak olyan szakosztályok, amelyek nem tudtak elutazni a versenyre az egészségügyi gondok miatt. Vannak köztük a nemzeti csapatnál is számításba vett gyerekek, így bízom benne, hogy mihamarabb felépülnek a fiúk. Jó teljesítményt nyújtott a tatabányai Nagy Kornél, a felcsúti Fazekas István, és a Honvéd versenyzője, Domján Alex” – mondta Dorkó Péter a serdülők első versenynapjáról.

„A 324 indulóból 126 férfi junior versenyző, amely népes tábor az előző évekhez képest. Több válogatott versenyző is kipróbálja magát új súlycsoportban, így izgalmas összecsapásokra lehet számítani az elkövetkező napokban.

Az első versenynapon 33 junior férfi összecsapásra került sor, és leginkább a papírforma dominált. A válogatott több tagja is villámgyors rajtot vett, többek között Dóró Levente, Nileborg Benjámin, Horváth Szabolcs, és Mailát András.

Mindannyian idő előtti győzelemmel nyitottak, de sokan még nem kezdték meg a szereplésüket az idei Utánpótlás Magyar Kupán. Holnap 39 mérkőzés lesz a junior fiúk között, ahol a tét már az elődöntőbe jutás” nyilatkozta a juniorokról Törteli Ferenc.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események