hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiváló serdülő és junior elődöntők a Magyar Utánpótlás Kupán

Az U12-esek között már bajnokokat avattak a harmadik versenynapon, a lányoknál Sajó Réka magabiztosan hozta a 40 kg-os súlycsoportot. A fiúknál Mézes Krisztián (32 kg), Varga Kálmán (34 kg), Váradi Krisztián (36 kg), valamint Tolnai Dávid (50 kg) nagyon éretten bokszolt, és aranyéremmel ünnepelhettek.

A serdülő lányoknál Szvercsek Jázmin nagy csatára kényszerült Csordás Mercédesszel szemben, de megosztott pontozásos sikere azt jelenti, hogy Dorkó Laura ellen döntőzhet. Tolnai Szintia és Gereben Lili szintén összecsaphat szombaton, miután mindketten idő előtt hozták az 54 kg-os súlycsoport elődöntőit.

A serdülő fiúknál Kozma Kornél nyerte meg a nap egyik legszorosabb összecsapását, Nyári Krisztofer ellen 3:2-re győzött, így Nagy Kornél ellen próbálhat szerencsét a szombati döntőben. Rafael Dávid is nagy csatára kényszerült, de a kőbányai Baráth Nándor elleni szoros győzelme azt jelenti, hogy Srof Kevin ellen az aranyéremért léphet ringbe a 40 kg-osok között. Völgyi György és Domján Alex nehézsúlyú döntője is összejött, kettejük mérkőzése nagyon izgalmasnak ígérkezik.

A junior fiúk között a 2008-as korosztály legjobbjának tartott Körömi Ábel (48kg), tavalyi serdülő Eb-ezüstérmesünk, ezúttal is nagyon technikás volt, Szilágyi Xavér nem tudta megszorítani. A Botos Brendont búcsúztató Horváth András a tavalyi junior Eb-n is szereplő Benedek Péter ellen bizonyíthat a junior 52 kilós döntőben.

Nileborg Benjámin (54 kg) ezúttal több, mint egy menetet töltött a ringben, de újabb idő előtti győzelméhez kétség sem fért. A junior 60 kg és a 63 kg nagyon parázs csatákat tartogat szombaton, míg a 66 kg-ban két válogatott, Budai Szebasztián, és Szakál Ahmed meccselhet a végső sikerért.

„A döntőbe került srácok többségében jól felkészültek, néhány súlycsoportban igen kiélezett aranycsatákra számítok. Ilyen lesz például a nehézsúly, a két igazi 90 kilós versenyző összecsapása.

Teljesítménye alapján a mai napon érdemes megemlíteni Sajó Botond, Völgyi György, Farkas Tamás, és Vastag Béla nevét, magabiztosan bokszoltak. Színvonalas finálékat várok holnap” mondta Dorkó Péter.

„Körömi Ábel a tegnapot követően ismét nagyon látványos bokszot mutatott be, míg Nileborg Benjámin már a harmadik döntő fölényes győzelemmel hívta fel magára a figyelmet.

Kétségkívül a nap legkiélezettebb csatáit 60 kg-ban Frank Dominik és Buzás Róbert, valamint a következő súlycsoportban Horváth Szabolcs és Mailát András vívták. Mindjét esetben az erdélyi ökölvívók kezét emelték fel a magasba.

A 75 kilós Váradi villámrajtot vett a Magyar Kupán, míg új súlycsoportjában Deli Gergő immáron harmadik győzelmét hozta magabiztosan, érdemes lesz nyomon követni majd a juniorok fináléit” nyilatkozta Törteli Ferenc.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események