hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hat rutinos lány képviseli hazánkat az ifjúsági Európa-bajnokságon

A kontinensviadal az örmény fővárosban lesz, Jereván a felnőtteket követően ismét kontinensbajnokságot rendez. A magyar női csapatot hat bokszoló képviselheti Örményországban, és mindannyian szerepeltek már nagy versenyen, így a rutinos csapat az érmekért utazik majd a viadalra. Összesen 30 ország jelezte részvételét az Eb-re, és a legtöbb nemzet a lányok között is képviselteti majd magát az eseményen. Nagyon sok olyan női ökölvívó szerepel Jerevánban, akik a tavalyi spanyolországi világbajnokságon, valamint a szófiai ifi Eb-n is szerepeltek már így kiváló, minőségi mezőny várható az örmény fővárosban.

A magyar női ifjúsági válogatott több nemzetközi eseményen szerepelt ebben az évben, Szerbia, Románia mind a program részét képezte, de az Énekes emlékverseny volt az egyik legfontosabb válogató verseny.

Kovács Nikolett 2021-ben junior Eb-bronzérmet szerzett Grúziában, amelyet tavaly egy ifi harmadik hellyel is megtoldott. Komjáthi Nóra a 2022-es ifjúsági világbajnokságon a pontszerző ötödik helyen zárt, így célja természetesen ezúttal már az érem lesz, ezúttal a 81kg-ban kap szerepet.

Horváth Kármen és Horváth Laura is szerepet kapott a spanyolországi vb-n tavaly novemberben, ezúttal mindketten egy-egy súllyal lejjebb szerepelnek. Szira Zsófia a legnagyobbak között tör éremre, míg Drobilits Adrienn a junioroktól érkezik, a csapat legfiatalabb tagja lesz az ifjúsági Európa-bajnokságon.

„A lányok a hetet egy jó kis izomlázzal zárták, de az erősítés mellett alkalmunk volt kesztyűzni is a szlovák válogatottal is az edzőtáborban. Jövő hét kedden még átmegyünk Galántára újabb közös kesztyűzésre, majd utazásig már a formába hozás lesz a cél. Jó állapotban vannak a lányok, optimistán várjuk az Európa-bajnokság kezdetét” – nyilatkozta Seres Attila a lányok felkészüléséről.

Az ifjúsági női csapat az Európa-bajnokságon:

48 kg Horváth Kármen

50 kg Horváth Laura

52 kg Drobilits Adrienn

70 kg Kovács Nikolett

81 kg Komjáthi Nóra

81+kg Szira Zsófia

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események