hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyolc férfi versenyzőnk bizonyíthat az ifjúsági Európa-bajnokságon

Hamarosan rajtol az ifi Eb az örmény fővárosban, amelyen hat női, valamint nyolc férfi ökölvívónk vesz részt.
A magyar ökölvívás egyik nagy értéke, Gémes Levente a tavaly novemberi spanyolországi ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet szerzett, de Jerevánban sérülése miatt nem állhat rajthoz.
Gémes Levente nagy csatákat vívott idén Nileborg Krisztiánnal, 1:1-re állnak, és mindketten sokat profitáltak ebből a rivalizálásból. Gémes sérülése miatt a junior Európa-bajnok Nileborg Krisztián képviselheti majd a magyar színeket a nagyváltósúlyban (71 kg), és szép reményekkel vághat neki a versenynek.
Oláh Levente 2021-ben volt junior Európa-bajnok, abban az évben minden jelentős nemzetközi eseményt megnyert. A tavalyi évben elsőéves ifiként nem volt szerencséje a sorsolásokkal, de idén ő is egyértelműen szintet lépett, megnyerte a szerbiai ifi tornát, valamint sokkal rutinosabban várhatja a kontinensviadal kezdetét.
Zsigó Csaba tavaly is tagja volt az ifjúsági csapatnak, nemzetközi tornagyőzelmeket is hozott, idén pedig tovább fejlődött a csapat 48 kilós kiválósága. Kiss Milán is sokat lépett előre, a szerbiai ifi nemzetközi tornán magabiztosan nyerte meg a súlycsoportját. A tavalyi junior csapat motorjai, mint Kozák Kevin, Frank Dániel, valamint a harcos Horváth Szabolcs, valamint Tóth Adrián is ott lesz Jerevánban.
„A mai napon még kesztyűzünk a szlovákokkal, holnaptól pedig elkezdjük a gyorsítást a srácoknak, hogy az Európa-bajnokságra élesek legyenek. Jó a hangulat, megvan a csapat összhang, és motiváltak a versenyzőink” – nyilatkozta Ács József az ifi fiúk felkészüléséről.
Az ifjúsági férfi csapat az Európa-bajnokságon:
48 kg: Zsigó Csaba
54 kg: Kozák Kevin
57 kg: Frank Dániel
60 kg: Oláh Levente
63.5 kg: Horváth Szabolcs
71 kg: Nileborg Krisztán
80 kg. Tóth Adrián
86 kg: Kiss Milán
Edzők: Ács József, Botos Tibor, Kardos József
Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események