hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A romániai Ploiesti-ben lesz a junior Európa-bajnokság

Az Európai Ökölvívó Konföderáció a helyi szervezőkkel együtt kijelölte a pontos időpontot a junior Európa-bajnokságra, ami július 19. és 31. között lesz.

Románia 2019-ben rendezte meg utolsó alkalommal a junior kontinensviadalt, akkor Galati adott otthont az eseménynek. Azon a versenyen a junior lány és fiú csapat is szerzett érmeket, de a szakmai stáb véleménye szerint is a jelenlegi korosztály erősebb a négy évvel korábbihoz képest.

Az elmúlt két junior Eb-n a magyar csapat egyaránt egy-egy aranyérmet szerzett. A jelenlegi ifjúsági válogatott erősségei Oláh Levente és Nileborg Krisztián ért fel a kontinens csúcsára.

Ploiestiben a 2007-es valamint a 2008-as korosztály képviselői vehetnek részt. A versenyen 26 bajnokot avatnak majd, 13-at a lányok, és ugyanennyit a fiúk között.

Az Utánpótlás Magyar Kupán remekül szerepeltek juniorjaink. A korábbi évekhez képest népesebb mezőny gyúlt össze, sok összecsapás csak megosztott pontozással dőlt el, több súlycsoportban azonos képességű versenyzőkkel lehet számolni.

Törteli Ferenc és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai vezetése összeállította a programot, hogy az Európa-bajnokságon a lehető legjobb eredményeket érhessék el a gyerekek illetve, hogy július második felében legyenek csúcsformában. Franciaországban vív csapattalálkozót a junior válogatott májusban, amelyet több összetartás követ. A szerbiai Nemzetek Kupája a junioroknál fontos esemény, erre május második felében kerül sor. A Bornemissza Emlékverseny Egerben lesz, a juniorok itt is remek ellenfelekre számíthatnak majd június 5. és 11. között.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események