hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Zsigó Csaba döntő fölényes győzelemmel nyitotta meg az ifi Európa bajnokságot

A jereváni ifjúsági Eb első versenynapján két magyar ökölvívó volt érdekelt, közülük Zsigó Csaba döntő fölénnyel győzte le fehérorosz riválisát, és bejutott a legjobb nyolc közé a legkisebbek között.

Zsigó Csaba nagyon szép reményekkel vághatott neki ennek az Európa-bajnokságnak, miután nemzetközi tornagyőzelmekkel bizonyította harcosságát. Az Eb első napján nemcsak gyorsabb és technikásabb volt, mint fehérorosz ellenfele, de a második menetben erőben is sokkal jobbnak bizonyult, így a következő körben már az éremért harcolhat. Tóth Adrián volt a második ringbe lépő magyar az első napon, de sajnos kikapott.

Összesen 275 ökölvívó vesz részt ezen az ifjúsági Európa-bajnokságon, és a legjelentősebb nemzetek közül sokan szerepelnek majd a versenyen. A magyar válogatott 14 tagja harcol az érmekért, és a sorsolás pozitív eredményeként Komjáthi Nóra, valamint Szira Zsófia egyaránt már biztosan felállhat a dobogó valamelyik fokára.

„Végig Csabi irányította a mérkőzést a fehérorosz ellen, megbeszéltük, hogy neki kell dominánsnak lennie. Magabiztosan bokszolt, rá is számoltak az ellenfélre, így nem lehetett kérdéses, döntő fölénnyel nyerte meg az összecsapást. Tóth Adrián egy abszolút verhető cseh ellenféllel bokszolt, és irányította is az első menetet, de utána fejben szétesett. A második, és a harmadik menet nem jött össze, nem tudott visszajönni a mérkőzésbe, így számára véget ért az Európa-bajnokság” – mondta Ács József a fiúk első napi teljesítményéről.

Az első nap eredményei:

Férfi 48 kg, a 8 közé jutásért: Zsigó Csaba – Rogyion Tyimoscsenko (fehérorosz) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Férfi 80 kg, a 8 közé jutásért: Tóth Adrián – Lukas Czelenienko (cseh) 0:5

Második napi párosítások:

Férfi 54 kg, a 8 közé jutásért: Kozák Kevin – Raszul Magomedov (orosz)

Férfi 60 kg, a 8 közé jutásért: Oláh Levente – Nikolaosz Kalivakisz (görög)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események