hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Horváth Laura a negyedik érmesünk a jereváni ifi Eb-n

A jereváni ifjúsági Európa-bajnokság negyedik versenynapján négy magyar ökölvívó volt érdekelt, és Horváth Laura győzelme a negyedik biztos magyar érmet jelentette. A négyes szám kiemelten fontos volt a mai napon, Frank Dániel a negyedik magyar győzelmet hozta a fiúk között, így ő is csak egy lépésre van az éremtől.

Horváth Kármen és ikertestvére Laura egyaránt hazai örmény ellenféllel találkozott a negyedik versenynapon, a biztos éremért. Kármen rutinosan irányított a tapasztalatlanabb Gevorgjan ellen, de a mérkőzés végén meglepetésre nem az ő kezét emelték a magasba. Laura Marikjan ellen kettőzött erővel bokszolt, és egy minőségi rivális ellen nemcsak győzött, de idő előtt hozta a negyeddöntőt, így ő is érmes a versenyen. A női csapat legfiatalabb tagja Drobilits Adrienn is tudásának legjavát adta, de rutinosabb belga ellenfele megoldotta a taktikai feladatokat kettőjük mérkőzésén.

Frank Dániel a junior korcsoportból frissen érkezett az ifik közé, de ez nem zavarta abban, hogy a hosszabb meneteket rutinosan kezelje a szlovák Dusan Bobek ellen. Az 57 kilós ifjú magyar titán nemcsak sokkal technikásabb volt ellenfelénél, de gyorsabb is, és minden akcióból jobban jött ki. Dani így a legjobb nyolc közé jutott, és akárcsak Zsigó Csaba, Oláh Levente, Nileborg Krisztián, valamint Kiss Milán, egy lépésre van a hőn áhított éremtől.

Összesen 275 ökölvívó vesz részt ezen az ifjúsági Európa-bajnokságon, és a legjelentősebb nemzetek közül sokan szerepelnek majd a versenyen. A magyar válogatott 14 tagja harcol az érmekért, és a sorsolás pozitív eredményeként Komjáthi Nóra, valamint Szira Zsófia egyaránt már biztosan felállhat a dobogó valamelyik fokára, őket követte Kovács Niki és Horváth Laura.

„Három harcos mérkőzésen vagyunk túl. Kármen az első menetben inkább a kontrákra várt, a második menettől azonban már ő kezdett, ami jobb taktika volt. A harmadik menet után bíztunk benne, hogy a mi kezünket emelik fel, de a siker sajnos elmaradt.

Laura nem bízott semmit a bírókra a hazai örmény versenyző ellen. Minden ütése dinamikus és pontos volt. Ennek a következménye másfél menet alatt három számolás és háromszor járta meg az örmény lány az orvosi sarkot is, miután beszüntették a mérkőzést. Laura ezzel a győzelemmel a negyedik biztos érmesünk.

Adrienn az egyetlen első éves a csapatban, de szépen helytállt a magasabb belga lány ellen. Az ellenfél első keze gyors volt, azzal tudta kipontozni Adriennt három menet alatt” – foglalta össze a lányok mai programját Seres Attila.

„Frank Dániel pontozással győzte le szlovák ellenfelét, taktikailag minden utasítást betartott. A szlovák ökölvívó kellemetlen stílusú volt, de Dani technikai tudása dominált ezen a mérkőzésen, így ő is folytathatja az Európa-bajnokságot” – mondta Ács József a mai egyetlen ringbe lépő magyar fiúról.

A magyar csapat negyedik napi eredményei:

Női 48 kg, a 4 közé jutásért: Horváth Kármen – Luszine Gevorgjan (örmény) 1:4

Női 50 kg, a 4 közé jutásért: Horváth Laura – Mahur Marikjan (örmény) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Női 52 kg, a 4 közé jutásért: Drobilits Adrienn – Rania Sabraoui (belga) 0:5

Férfi 57 kg, a 8 közé jutásért: Frank Dániel – Dusan Bobek (szlovák) 5:0

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események