hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Zsigó Csaba és Nileborg Krisztián a mai nap jereváni hősei

Az Örményországban zajló ifjúsági Európa-bajnokság ötödik versenynapján újabb két magyar ökölvívó jutott be a legjobb négy közé, így már hat medáliánál jár az éremtermésünk a jereváni eseményen. Zsigó Csaba, és Nileborg Krisztián mai győzelmei féltucatra növelték a magyar érmek számát, de további két versenyzőnk holnap még szintén a negyeddöntőben bokszolhat.

Zsigó Csaba volt a mai nap első hőse, az izraeli David Zakhari ellen a 48 kilósok között megszokott nagy tempóval kezdték az összecsapást. A tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon Csaba még újoncként a legjobb nyolcig jutott, míg ezúttal egy fokkal feljebb lépett a rangsorban, és egy nehéz mérkőzésen biztosította be az Eb-érmet.

Nileborg Krisztián, tavalyi junior Európa-bajnokunk, pontosan ismeri a siker receptjét, és magabiztos első győzelmét követően ezúttal is könnyedén vette a mai akadályt, szerb ellenfele nem tudta felvenni a ritmusát. A mai nap utolsó ringbe lépő magyarja Kiss Milán volt, aki jól bokszolt, de a bravúrhoz ez kevés volt az örmény Szimonjan ellen.

A magyar válogatott 14 tagja harcol az érmekért, és a sorsolás pozitív eredményeként Komjáthi Nóra, valamint Szira Zsófia egyaránt már biztosan felállhat a dobogó valamelyik fokára. Őket követte Kovács Niki és Horváth Laura a lányok között, míg a fiúknál Zsigó Csaba, valamint Nileborg Krisztián csatlakozott hozzájuk.

„Csabi megosztott pontozással nyert izraeli ellenfele ellen, és ezzel érmes az Európa—bajnokságon. Jó mérkőzés volt, az első két menetet irányította, az ő akarata érvényesült, és ugyan a harmadik elment, akkorra kicsit elfáradt, de ez előnye bőven elegendő volt a sikerhez. Nileborg Krisztián egyhangú pontozással győzött, ismét irányította a mérkőzést, sok balkezet használt. Jól ütötte a balhorgokat, valamint a felütéseket, a meccsen Krisztián volt fölényben, ez a pontozáson is meglátszódott.

Kiss Milán a nap mérkőzését bokszolta az örmény riválisával, az első menetben még nem volt a legjobb, de a másodikban, illetve a harmadikban megtalálta a megfelelő ütőtávot. Sok felesleges ütést bekapott, túl rutinos volt az örmény, de Milán még csak másfél éve bokszol ezen a szinten, és úgy gondolom, hogy hosszútávra lehet vele tervezni, ehhez minden szorgalma megvan” – mondta Ács József a mai sikeres napot követően.

A magyar csapat ötödik napi eredményei:

Férfi 48 kg, negyeddöntő: Zsigó Csaba – David Zakhari (izraeli) 5:2

Férfi 71 kg, negyeddöntő: Nileborg Krisztián – Nikola Cvetkovics (szerb) döntő fölényes győzelem a harmadik menetben

Férfi 86 kg, negyeddöntő: Kiss Milán – Davit Szimonjan (örmény) 0:5

A hatodik napi párosítások:

Női 50 kg, elődöntő: Horváth Laura – Martyna Koczkodaj (lengyel)

Férfi 57 kg, negyeddöntő: Frank Dániel – Konsztantin Kosztov (bolgár)

Férfi 60 kg, negyeddöntő: Oláh Levente – Voszkan Voszkanjan (örmény)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események