hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland győzelemmel nyitott a vb-n

A taskenti felnőtt férfi világbajnokságon a héttagú magyar csapat tagjai közül csak Veres Roland volt érdekelt az első versenynapon, de ő hozta a kötelező feladatot, és magabiztosan jutott be a legjobb harminckettő közé.

A tavalyi jereváni felnőtt Eb-bronzérmes Veres indonéz ellenfelet kapott az első körben, a hatvannégyes táblán, és azonnal tudatosította, hogy ő az úr a házban, azaz jelen esetben a ringben. Az indonéz rivális csak nemrég lépett fel az 57 kilósok közé, és minimális nemzetközi rutinja nem tette lehetővé, hogy Rolinak egyenrangú partnere legyen a mai napon. Roli a második menetben hozta a legjobbját, könnyedén győzött, és a harminckettő között a tokiói olimpikon ecuadori Jean Caicedo ellen meccselhet.

„Veres Roli magabiztosan bokszolt, és minden eltervezett stratégiát megvalósított. Vannak feladatok a következő mérkőzés előtt, amelyet még javítani fogunk” – nyilatkozta az üzbég edző Hamid Tangribergenov Roli mérkőzéséről.

„Roli magabiztosan kezdett, végig kézben tartotta a mérkőzést, és az ő akarata érvényesült. A második menetben a jól időzített ritmusváltásai meg is hozták az eredményt, 10:8-ra adták a pontozók. Azt kértük Hamiddal együtt, hogy többet kezdeményezzen, és egyhangú pontozással jutott be a legjobb harminckettő közé, ahol az ecuadori Jean Caicedo vár majd rá” – tette hozzá Régi Dániel.

A magyar csapat első napi eredményei:

57 kg, a 32 közé jutásért: Veres Roland – Yosua Holy Masihor (indonéz) 5:0

A második napi párosítás a világbajnokságon:

63.5 kg, a 32 közé jutásért: Kovács Richárd – Joseph Commey (ghánai)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események