hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland és Kovács Pál egyaránt a legjobb tizenhat közé jutott a taskenti világbajnokságon

A taskenti felnőtt férfi vb-n a magyar mérleg négy napot követően négy győzelem, valamint kettő vereség volt, amely 6-2-re módosult a mai sikeres programot követően. Veres Roland már második sikerét érte el, míg Kovács Pál első győzelmével szintén a legjobb tizenhat közé jutott.

Veres Roland magabiztos első győzelmét követően egy nagyobb névvel találkozott, az ecuadori Jean Caicedo 12 év nemzetközi rutinnal rendelkezik, valamint a tokiói olimpián is nyert mérkőzést. A magyar csapat Eb-bronzérmese nem tisztelte ellenfelét, szokásához híven magabiztos bokszot mutatott be, és az első menetben megmutatta, hogy a taktikai képességei jobbak.

Roli okosan bokszolt, távol tartotta az alacsonyabb ecuadorit, és második győzelmét érte el Taskentben, így a legjobb tizenhat között a kazah Szerik Temirzsanov várhat rá. A kazah ökölvívó ezüstérmes volt a legutóbbi világbajnokságon, az Ázsia-bajokságon, megnyerte a Bocskait idén második alkalommal, és az olimpián Gálos Rolit búcsúztatta. Veres Roli nagyon készült rá az elmúlt időszakban, így a várva várt összecsapás végre összejön a következő körben.

Kovács Pál a belgrádi világbajnokságon két győztes mérkőzéssel jutott be a legjobb tizenhat közé, ehhez most egy is elegendő volt. Pali a 24 éves kenyai Robert Okaka ellen mutatta meg, hogy többet tud a bokszból, és minden párharcot uralt az első pillanattól kezdve. A félnehézsúlyú versenyző hozta a mérkőzést az afrikai bokszoló ellen, és ő is igazi klasszissal, a kétszeres olimpiai bajnok kubai Arlen Lopez ellen meccselhet.

„Veres Roland dél-amerikai riválisa nem volt könnyű ellenfél, tokiói olimpiai résztvevő. Roland minden taktikai feladatot megoldott, vannak hiányosságok, és dolgozunk azon, hogy ezeket megoldjuk. Kovács Pál jól teljesített a mai napon kenyai riválisával szemben, magabiztosan dolgozott. A második menetben kicsit ellazult, de összességében irányította a küzdelmet, a hibáit pedig javítjuk” – foglalta össze a mai napot a magyar csapat üzbég edzője, Hamid Tangribergenov.

„Nem vagyok elégedett a mai teljesítménnyel, de az ellenfél egy eredményes olimpikon volt. Belülről, jó érzéssel, könnyed boksszal tudtam nyerni, de bőven van még a tarsolyomban, és ezt a következő mérkőzésemen akarom bevetni. Az első naptól kezdve azt vártam, hogy a kazah Temirzsanov ellen legyek majd a csúcson” – mondta Veres Roland a második győzelmét követően.

A magyar csapat ötödik napi eredményei:

57 kg, a 16 közé jutásért: Veres Roland – Jean Caicedo (ecuadori) 5:0

80 kg, a 16 közé jutásért: Kovács Pál – Robert Okaka (kenyai) 5:0

A magyar csapat hatodik napi párosításai:

71 kg, a 16 közé jutásért: Pylypec Maksym – Szevon Okazava (japán)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események