hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szaka Pisti harcolt a világelső ellen, de búcsúzott a taskenti világbajnokságon

Az Üzbegisztánban zajló taskenti felnőtt férfi világbajnokság nyolcadik versenynapján egy magyar ökölvívó volt érdekelt a programban, Szaka István azonban nem tudott bravúrt hozni, és számára véget ért a vb.

Szaka Pisti idén sokkal hatékonyabb munkát végzett, és jobb eredményeket is ért el a nemzetközi porondon. Az első fordulóban a türkmén Dovlet Muhanov ellen magabiztosan jutott be a legjobb harminckettő közé, de itt már a verseny első kiemeltje várt rá, a kazah Mahmud Szabirhan, a 2021-es világbajnokság, valamint a 2022-es Ázsia-bajnokság ezüstérmese, az idei U22-es Ázsia-bajnok.

Szaka Pisti megtanult az elmúlt időszakban három meneten keresztül koncentrálni, és végig is bírja immáron a nagy tempót, de a 22 éves kazah Szabirhan is tartotta a lépést. A kazah technikailag az egész világon a legképzettebbek közé tartozik, és Szaka ellen alapvetően ezzel tudott győzni egyhangú pontozással.

A magyar csapat két még versenyben lévő tagja, Akilov Pylyp és Kovács Pál egyaránt a kilencedik napon lesz érdekelt, mindketten a legjobb nyolc közé jutásért lépnek ringbe kiemelt olasz, illetve kubai ellenfelekkel szemben.

„Szaka kazah riválisa világelső a ranglistán, de versenyzőnk nagyon jól kezdte a küzdelmet, néhány pillanatban jobb is volt. Őszintén szólva nem értettem, hogy a második menetben miért nem tudott ugyanolyan munkát folytatni, mint az elsőben. Több kitartásra, bátorságra, és munkára van szükség ahhoz, hogy az utolsó pillanatig képesek legyenek koncentrálni, és dolgozni ilyen mérkőzéseken. Fizikailag, technikailag, taktikailag, és pszichológiailag nagyon sok munka vár még ránk” – nyilatkozta a magyar csapat üzbég edzője, Hamid Tangribergenov.

„Jó teljesítményt nyújtott Pisti, az első menetben teljesen kiegyenlített küzdelmet láthattunk az első helyen kiemelt kazahhal szemben. István küzdött, harcolt, de igazságos eredmény született a végén” – nyilatkozta Régi Dániel Szak Pisti mérkőzéséről.

A magyar csapat nyolcadik napi eredménye:

54 kg, a 16 közé jutásért: Szaka István – Mahmud Szabirhan (kazah) 0:5

A magyar csapat kilencedik napi párosításai:

75 kg, a 8 közé jutásért: Akylov Pylyp – Salvatore Cavallaro (olasz)

80 kg, a 8 közé jutásért: Kovács Pál – Arlen Lopez (kubai)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események