hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kazahsztán rendezheti meg a 2024-es női világbajnokságot

A felnőtt férfi világbajnokság utolsó napjaiban a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség elfogadta, hogy a 2024-es női eseménynek a kazah főváros, Asztana lesz a házigazdája. A női világbajnokság lesz a következő esztendő egyik fontos eseménye, és Kazahsztán minden bizonnyal grandiózus eseményt tervez, kiváló házigazdája lehet a vb-nek.

A 2024-es női világbajnokság pontos időpontja később kerül kijelölésre, de az már biztos, hogy a 12 súlycsoport érmesei összesen 4,8 millió dollárral lesznek gazdagabbak, amelybe beleszámít majd az a 10 százaléknyi összeg is, amelyet a nemzeti szövetségek vezetőedzői kaphatnak majd.

A női világbajnokságot Asztana legutóbb 2016-ban rendezte meg, amelyen a hazai kazah csapat első alkalommal nyerte meg az éremtáblázatot. A 2016-os esemény egyben olimpiai kvalifikációs torna is volt a riói játékokra, és amelyen a magyar válogatott is nagy létszámban szerepelt.

Kazahsztán az egyik sportági nagyhatalom, amelyet mi sem bizonyít jobban, hogy a felnőtt férfi világbajnokságon az üzbég fővárosban összesen négy aranyérmet is bezsebeltek, míg a hölgyek között az idei indiai eseményen hat érmet szereztek.

Magyarország összesen három arany-, öt ezüst-, és tizenegy bronzérmet szerzett a női világbajnokságok történetében, amellyel az örökranglista 14. helyén áll.

A Barys Arena lesz a 2024-es női világbajnokság versenyhelyszíne, a modern létesítmény jégkorong, pályakerékpár, és több egyéb sportágnak is adott már otthont.

Közelgő események