hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A 13 és 14 évesek idei serdülő Európa-bajnokságát Maribor rendezi augusztus második felében

Az idei serdülő Európa-bajnokságra augusztus 15. és 26. kerül sor a szlovéniai Mariborban. A döntőkre augusztus 25-én kerülhet sor, és bizakodóak lehetünk, hogy lesz magyar érdekelt az utolsó versenynapon is, akárcsak az elmúlt években, illetve az idei ifjúsági Eb-n.

Szlovénia korábban még sohasem rendezett egyetlen Európa-bajnokságot sem, így ez egy történelmi pillanat lesz az ország boksztörténetében. Maribor az elmúlt években több nemzetközi tornát szervezett, tavaly októberben pedig az IBA Silver Belt Series sorozata tette tiszteletét déli szomszédunknál.

Szlovénia közelsége miatt minden bizonnyal népes delegációnk vehet majd részt a serdülő kontinensviadalon. Az elmúlt években minden alkalommal volt döntőse a magyar serdülő csapatnak, 2019-ben Tbilisziben Dévényi Izabel révén aranyérmesünk is volt.

A törökországi Erzurum városa első alkalommal rendezhetett jelentős bokszeseményt, a legutóbbi 2022-es serdülő Európa-bajnokságra került sor. A 2021-es szarajevói Eb-n Jóni Rikárdó volt a magyar csapat döntőse, egy évvel ezelőtt a már juniorok között csillogó Körömi Ábelnek sikerült beverekednie magát a fináléba, ahol ő is ezüstérmes lett.

Összesen 28 nemzetből 338 ökölvívó, köztük 100 lány szerepelt a 2022-es serdülő Európa-bajnokságon Erzurumban, míg idén a résztvevői létszám tovább emelkedhet. Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna szerepelt a tavalyi serdülő Eb-n.

A magyar csapat első válogató versenye a hazai Utánpótlás Kupa volt, amelyet majd több esemény követ még a versenynaptárban, hogy a serdülő válogatott a lehető legjobb állapotban lehessen majd a serdülő Európa-bajnokság rajtjáig.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események