hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Varga Sára, Váradi Sándor, Zsigó Csaba és Oláh Levente is kiváló versenyzőket győzött le a Bornemissza döntőiben

Egy napon bonyolították le a junior, valamint az ifjúsági döntőket is a 72. Bornemissza Emlékverseny negyedik napján, Egerben. Minden korcsoport és mindkét nem szép számban termelte az érmeket.
A junior lányoknál Talpas Roxána lett az első magyar aranyérmes, a 48 kilósok között döntő fölénnyel győzte le Fülep Dórát. Németh Dóra kiválóan teljesített a döntőhöz vezető úton, de a fináléban a román Rebeca Muller ellen csak egy menetet tudott megnyerni, amely kevés volt a sikerhez.
Rába Noémi ezúttal nem tudott címet védeni a Bornemisszán, az idén kiváló formában lévő versenyző a román Rocio Trigos ellen maradt alul 54 kg-ban, amelyet még kicsit szoknia kell. Varga Sára a román Mirela Cojocaru elleni győzelmét követően ismét remekül bokszolt, és döntő fölénnyel győzte le a finn Jessica Karvonent. A junior női csapatunk egyik oszlopa, a mindössze 15 éves Kapcsos Vivien gyors győzelmet aratott román ellenfelével szemben.
Az ifjúsági lányoknál kilenc magyar aranyérem született, amelyet Enyingi Sára nyitott meg a 48 kilósok között. Horváth Kármen ezúttal az 50 kg-ban bokszolt, és óriási csatára kényszerült a fiatalabb Bojti Gréta ellen. Kármen ikertestvére, az ifi Eb-ezüstérmes Laura is remek ellenfelet kapott, de Drobilits Adrienn ellen megnyerte az 52 kilósok aranyérmét.
Csorba Csenge kiválóan tért vissza ezen a Bornemisszán, döntő fölénnyel győzött az 54 kilós döntőben a 18 éves tehetség. Hippeller Panna még nagyon kevés mérkőzéssel rendelkezik, de szépen fejlődik, és gyorsan hozta az 57 kg aranyérmét. Müncz Kata (63 kg), Ácsai Vivien (66 kg), és Komjáthi Nóra (81 kg) nagy csatában győzte le riválisait, míg az ifi Európa-bajnok Szira Zsófia (+81 kg) nagyon gyorsan eldöntötte a Kéki Krisztina elleni finálét.
Benedek Péter másodéves junior, és már nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, amelyet az idei Bornemisszán is bizonyított. Gombai Dominik, valamint az olasz Antonio Marongiu legyőzésével a döntőbe jutott, amelyet a szlovák Mario Galba ellen gyorsan eldöntött. Horváth Szabolcs a májusi szerbiai tornán is remekül bokszolt, ezt a formát a Bornemisszára is átmentette, és az izraeli Abdallak Rahal sem tudta megállítani.
A kiváló formában lévő Váradi Sándor olasz ellenfelet búcsúztatott a junior 75 kilós elődöntőben, és egy hatalmas csatában a skót Liam Flynn ellen megőrizte veretlenségét. A junior fiúk között Báder Rómeó (46 kg), Nikolics Dávid (48 kg), Bangó Roland (63 kg), Szakál Ahmed (66 kg), és Berki Brendon (70 kg) egyaránt ezüstérmet szerzett.
Zsigó Csaba ott folytatta a Bornemisszán, ahol az ifi Európa-bajnokságon abbahagyta. A 18 éves ökölvívó képes volt egy minőségi kazah ökölvívót legyőzni a mai napon. A következő ifi fiú aranyérmet Kozák Kevin szerezte meg, aki Omar Aszlanli legyőzését követően Tagi Naszibov, egy másik azeri ellen is képes volt a sikerre.
Junior Európa-bajnokunk, és ifi Eb-bronzérmesünk, Oláh Levente hozta a következő magyar sikert, az azeri Mahammadali Kaszimzade szintén sok címmel rendelkezik, de versenyzőnk nagy tempója meghozta a sikert. Antal László (71 kg) és az ifi Eb-n is szereplő Kiss Milán (86 kg) egyaránt szlovák bokszolókat győzött le, míg Kovács Bence (+92 kg) Németh Brendon ellen hozott minden menetet.
A junior Európa-bajnokságra július második felében, míg az Ázsia ifjúsági-, és junior-bajnokságra pedig szintén a nyár közepén kerül sor, ezért számos nemzet felkészülésnek használta az idei Bornemisszát A junior korcsoportban a 2007-2008-ban született ökölvívók, míg az ifik között a 2005-2006-osok bokszolhattak.
„Zsigó Csaba kezdte az ifi döntőket, kazah ellenfele ugyan megnyerte az első menetet, de a másodikat és a harmadikat hozta, s nyert. Kozák Kevin rendkívül okosan, taktikusan bokszolt, és ez aranyérmet jelentett neki is. Oláh Levi az azeri Európa-bajnok ellen a nap mérkőzését bokszolta, és a hajrájával tudta megfordítani ezt a káprázatos férfias döntőt.
Szűcs Pistinek sajnos az azeri túl erős volt, Kiss Milán viszont testre mért erős ütésekkel győzött idő előtt. Kovács Bence nyerte meg a szupernehézsúlyú döntőt, és úgy gondolom, hogy összességében az ifi csapat remekül szerepelt. Az Európa-bajnokság véget ért korábban, de építkezünk tovább, sok versenyünk lesz még ebben az évben.” – mondta Ács József a hosszúra nyúlt ifi döntőket követően.
„Izgalmas és színvonalas mérkőzésekkel zárult az idei Bornemissza, maratoni junior döntőkre került sor. A hölgyek között Talpas Roxána, Varga Sára, és Kapcsos Vivien tudott aranyérmet szerezni, ehhez pedig egyikőjüknek sem volt szüksége a három menetre.
A fiúk között szintén hárman szereztek aranyérmet, Benedek Péter, Horváth Szabolcs, és Váradi Sándor, azonban rajtuk kívül minden döntősnek, és a csapat többi tagjának is kijár az elismerés.
Szeretném megköszönni minden edző kollégának a munkát, a felkészítést, mindenki hasznos tapasztalatokat szerzett. A verseny végével levonjuk a tapasztalatokat, és gőzerővel készülünk a júliusi junior Európa-bajnokságra.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a junior döntőket követően.
Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események