hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

III. EURÓPA JÁTÉKOK, KRAKKÓ 2023 – Kovács Richárd

Csapatbemutató – KOVÁCS RICHÁRD

A III. Európa Játékok június 20-án rajtol a lengyelországi Krakkóban. Tizenegy fős magyar csapat vehet részt az ökölvívó tornán, amely egyben az első kvalifikációs esemény is lesz a 2024-es párizsi olimpiára. Nézzük egyenként a magyar indulókat.

Kovács Richárd hétévesen ismerkedett meg a sportág alapjaival. A 2012-es junior Európa-bajnokságon már (a legfiatalabb) tagja volt a magyar válogatottnak. A fiatalabb korosztályokban is több magyar bajnoki aranyérmet gyűjtött be, míg a felnőttek között hat évvel ezelőtt szerezte meg az első ob-győzelmet.

Kovács Ricsi számára az áttörést a 2017-es esztendő hozta meg, amikor az U22-es, valamint a felnőtt Európa-bajnokságon egyaránt a legjobb nyolcig menetelt. Utóbbi eredményével kvalifikált a hamburgi világbajnokságra is, amelyen szintén győzelemmel kezdte a selejtezőt. Azóta több világbajnokságon, Európa-bajnokságon szerepelt, s a Bocskai Emlékversenyen is sikeres a nyíregyházi tanár.

Ricsi a tavalyi jereváni Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, amely pályafutása eddigi legnagyobb sikere, és ezzel az eredménnyel most is minden bizonnyal elégedett lenne, mert az első négy helyezett szerez jogot a párizsi olimpiai indulásra.

Kovács Richárd adatlapja:

Születési idő: 1997. november 9.

Születési hely: Nyíregyháza

Magasság: 174 cm

Súly: 63.5 kg

Edző: Nagy Lajos

Klub: NYVSC

Lakhely: Nyíregyháza

Alapállás: jobbkezes

Ökölvívó példakép: Vaszil Lomacsenko

Hobbi, szabadidős tevékenység: kisfiammal együtt lenni, úszás

Kedvenc étel: camembert sajt

Kedvenc zene: Eminem – Lose Yourself

Kedvenc film: Vitathatatlan

Kedvenc színész: Jason Statham

Átlagos edzésidő hetente: 18 óra

Összes mérkőzésszám: 170

Ökölvívást kezdte: 2004

Hajrá, magyar ökölvívás

Közelgő események